Mezinárodní protiteroristické cvičení ve Frýdku Místku

Mezinárodní protiteroristické cvičení ve Frýdku Místku - Hasičí po zásahu procházejí měřením, které má zjistit radioaktivitu. (16. září 2004) | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Paroubek požádal vnitro o protiteroristické cvičení

  • 37
Premiér Jiří Paroubek je znepokojen dalšími atentáty v Londýně. Chce proto prověřit připravenost českých záchranných složek na podobné útoky. V dopise požádal ministra vnitra Františka Bublana o velké protiteroristické cvičení.

SPECIÁL: VÝBUCHY V LONDÝNĚ

"Premiér požádal ministra vnitra o zabezpečení praktického cvičení na téma likvidace následků teroristického útoku," sdělila iDNES mluvčí vlády Lucie Orgoníková.

Cvičení by podle ní mělo prověřit připravenost všech složek integrovaného záchranného systému.

Na akci by se měl podle Paroubka podílet také pražský primátor a magistrát, ministryně zdravotnictví, ministr obrany a předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.

"Cvičení by mělo dát veřejnosti impuls, že záchranářské složky i celá státní správa jsou připraveny k záchraně životů a zdraví. Jsem si vědom současné bezpečnostní situace v České republice, kdy obdobný útok na naši integritu nepředpokládáme, ale do budoucna jej nelze nikdy vyloučit," uvedl Paroubek v dopise.

Co se stalo od nových útoků v Londýně

  • Londýnská policie zastřelila podezřelého pasažéra - čtěte zde
  • Čtvrteční výbuchy si připsali radikálové z Al-Kajdy - čtěte zde
  • Policie zná tváře londýnských teroristů - čtěte zde
  • Teror vezme Britům miliardy z turistiky - čtěte zde
  • Paroubek požádal vnitro o protiteroristické cvičení - čtěte zde

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video