Džamila Stehlíková se za vlastní dezinformaci omluvila.

Džamila Stehlíková se za vlastní dezinformaci omluvila. | foto: Radek Miča, MF DNES

Nevšimla jsem si schválení Topolánkovy cesty na Euro, omlouvá se Stehlíková

  • 475
Ministryně Džamila Stehlíková řekla v neděli TV Nova, že nemá ponětí o schválení cesty premiéra Mirka Topolánka na finále fotbalového Eura. Netrvalo dlouho a šéfka resortu pro lidská práva rozeslala médiím omluvu - kabinet cestu "odklepl", jen si toho zřejmě nevšimla.

"V neděli 29. června jsem se mylně vyjádřila pro TV Nova na otázku, zdali vláda projednávala materiál o cestě premiéra na ukončení fotbalového mistrovství do Rakouska," sdělila iDNES.cz ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková.

"Nebylo to předmětem jednání ani na vládě. Takže já o tom nic nevím," citovala svou odpověď.

Později si ale uvědomila, že to bylo naopak - vláda minulý pátek premiérovu nedělní pracovní návštěvu schválila. "Pracovní návštěvu musí vždy schvalovat vláda, což také udělala," dodala Stehlíková.

"Tuto skutečnost jsem si, když mi redaktor TV Nova kladl po telefonu zmíněnou otázku, neuvědomila. Za způsobenou dezinformaci se tímto omlouvám," upřesnila.

Podle ní pozval Topolánka oficiálně rakouský kancléř Alfred Gusenbauer. V programu bylo slavnostní ukončení fotbalového Eura, včetně setkání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. - čtěte Topolánek letěl na finále Eura vládním speciálem


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video