Teplé počasí vylákalo lidi ven. V pražské zoo museli odmítat návštěvníky

  • 12
Češi se po dlouhé době dočkali o víkendu jarního teplého počasí. Mnoho lidí se rozhodlo slunečnou sobotu strávit v pražské zoo. Kvůli omezenému maximálnímu počtu návštěvníků se však před areálem již dopoledne tvořily dlouhé fronty. Zaplnila se také pražská náplavka, na které se v sobotu tradičně konají farmářské trhy.

V pražské zoo jsou nyní přístupné pouze venkovní prostory, všechny vnitřní pavilony a expozice musejí být uzavřené. I přesto se před areálem již od sobotního dopoledne vinula dlouhá fronta.

„Zoo smí být zaplněna pouze do dvaceti procent její kapacity. Takhle během víkendových dnů jsme nervózní, protože budeme muset návštěvníky odmítat,“ řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha. V areálu smí kvůli platným protiepidemickým opatřením pobývat maximálně čtyři tisíce návštěvníků současně.

Pražská zoo láká na řadu nových expozic i na mláďata. Těch se v zoo letos narodilo již 290. Atraktivní pro návštěvníky je například devítidenní mládě tapíra jihoamerického, upozornil ředitel. Z preventivních důvodů zůstává pro veřejnost zavřený Ostrov lemurů. Počínaje sobotou mohou návštěvníci v areálu pobývat déle, otevírací doba se prodloužila do sedmi hodin večer. 

Botanická zahrada hlásí návštěvnický rekord, do zoo se stály dlouhé fronty

V sobotu dopoledne se zaplnila také pražská náplavka. Konaly se tam farmářské trhy, které však podléhají koronavirovým restrikcím. Náplavka se během jara stala několikrát centrem pozornosti policistů. Během teplejších dnů i večerů se na ní scházely davy lidí.

Teplého počasí si budeme nadále užívat ještě na přelomu víkendu a nového týdne. V pondělí a úterý se teploty vyšplhají až k 24 až 28 stupňům Celsia. Poté se však opět začne postupně ochlazovat. Ve čtvrtek teploty klesnou ke 13 až 18 °C, uvádí aktuální předpověď Českého hydrometeorologického ústavu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video