Jan Hamáček | foto: Petr Topič, MAFRA

Hamáček: Za Vojtěcha zachraňovalo situaci vnitro, Prymula je jiný level

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Ministr vnitra a šéf krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) se v rozhovoru pro MF DNES rozpovídal o chystaných daňových změnách, spolupráci ve vládě a také o dalších možných koronavirových opatření. „Současně víme, že si zatím nechceme zavřít první stupně, protože to má dopady třeba i na zdravotnictví, neboť spousta maminek jsou sestřičky,“ vysvětluje Hamáček.

Exministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch v sobotní MF DNES říkal, že jste se vůči němu „nebránil házení špíny“, což mu přišlo nekolegiální. Stejně jako že ČSSD zahajovala kampaň videem, kde se ho poslanec ODS Bohuslav Svoboda ptal na začátku roku na zdravotní pomůcky. Vojtěch to považoval za útok na něj. Co vy na to?
Když jsem komentoval odchod ministra Vojtěcha, tak jsem mu poděkoval za jeho práci a nepokládal za nutné náš vztah nějak rozpitvávat. Ale pokud si pan Vojtěch přeje, abychom se vraceli do minulosti, tak já měl k jeho fungování výhrady. Můžu jmenovat několik případů, kdy ministerstvo vnitra přes svoje kompetence zachraňovalo situaci. A to by se stávat nemělo. Co se týče začátku kampaně, tak přece to, že jsme ve vládě, neznamená, že bychom nemohli vyjadřovat svůj názor, jak kolegové fungují. Myslím, že hnutí ANO v tom má velkou praxi. Vzpomeňte třeba na tzv. kauzu lithium před volbami do Sněmovny. My jsme navíc říkali pravdu, na rozdíl od tehdejších lživých inzerátů hnutí ANO. Už z prvních dnů spolupráce s ministrem Prymulou je patrné, že spolupráce je o několik levelů výš.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video