Diskuze

Nemocných přibývá. Ministerstvo je bez nouzového stavu bezzubé, míní právníci

Kvůli šíření takzvané indické mutace začínají politici v Česku hovořit opět o tom, že bude nutné na situaci reagovat. K opatřením, která byla v platnosti třeba na jaře, však přistoupit nemohou, ani kdyby chtěli. Podle právníků to totiž pandemický zákon a judikatura Nejvyššího správního soudu nyní neumožňuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Ministerstvo je bez nouzového stavu bezzubé. Vojtěch si skočí za Rychteským a ten mu třeba půjčí své zuby;-D, když mu ruší ta nařízení;-€

0 0
možnosti
KN

... Rychetským... sorry

0 0
možnosti
MH

Jak muze byt problem, kdyz vidim zabery tak i mlady lidi jim stoji fronty na tu tecku :-) Pokud by to takto slo, tak maji vetsinu lidi ok a to mensi procento by ani nestalo za rec ne? :-)

0 0
možnosti
VB

„Může to mít nepřímý diskriminační dopad na lidi s horší příjmovou situací. V případě, že by to vedlo k nějakým křiklavým důsledkům typu, že poměrně široká skupina lidí se nikam nemůže dostat, protože test je pro ně finančně nedostupný, tak si myslím, že by to mohlo být i protiprávní,“ uvedl.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministerstvo-zdravotnictvi-pandemicky-zakon-soud-pravnik.A210713_115448_domaci_knn

Je hodně lidí, pro které je finančně nedostupná návštěva restaurace i mimo covidovou dobu.

Takže to je asi taky protiprávní.

0 0
možnosti
VI

Jer nejvyšší čas, aby alespoň polovina se jich nakazila a jeden z nich odešel na věčnost by nebylo na škodu.

0 0
možnosti
PP

Cim mene toho diskutujici vi, tím vice je přesvědčen o spravnosti sveho názoru, jak situaci resit. Čtěte, je to k popukani...

0 0
možnosti
JF

Chybí nám údaj. Kolik je pozitivních po ukončení druhé dávky vakcíny??

0 0
možnosti
PV

Jen pro info - známý měl nyní delta vir - jedno odpoledne strávil v posteli - druhý den šel k doktorovi - ten ho poslal na PCR test - objednali ho na druhý den a výsledky za 48 hodin - za dva dny se dozvěděl že je pozitivní a v té době už mu nic nebylo . Ptal se doktora co má nyní dělat a doktor mu řekl že má těžší průběh nemoci a že musí být na neschopence - tak milé děti - a vo tom to je !!!!!!

1 0
možnosti
SM

Trochu som dúfal že s blížiacimi sa voľbami sa trochu unormálnia, ale zdá sa že nie. Tak snáď sa im to pekne odrazí na výsledku.

2 0
možnosti