(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Veselý, MAFRA

Policejní exšéf Červíček bude za ODS kandidovat na Náchodsku do Senátu

  • 22
Kandidátem ODS pro letošní senátní volby v obvodu Náchod bude bývalý policejní prezident a první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček. Jeho kandidaturu v úterý schválil sněm volitelů Oblastního sdružení ODS Náchod.

Náchodský rodák Martin Červíček působil u policie šestadvacet let, šéfoval taky dopravní a pražské policii. Předloni vedl kandidátku ODS v krajských volbách, jako náměstek hejtmana má v gesci dopravu. 

Šéf lidovců Bělobrádek bude na Náchodsku kandidovat do Senátu

„Rád bych pokračoval v práci na dopravě v kraji, ale věřím, že jako senátor budu moci veškeré regionální problémy v dopravě ovlivnit i v rámci státní správy a fungování ústředních orgánů popřípadě jednotlivých ministerstev,“ uvedl Červíček. V Senátu by se rád zaměřil také na oblast bezpečnosti.

Červíčkovým protivníkem v senátních volbách na Náchodsku bude mimo jiné  za ČSSD místostarosta Náchoda Miroslav Brát a za lidovce předseda strany, poslanec a náchodský zastupitel Pavel Bělobrádek. Dosavadní senátor Lubomír Franc (ČSSD) v podzimních volbách mandát neobhajuje.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video