ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Uvěříte všemu, vysvětluje muž s rakovinou, který hledal pomoc u léčitele

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Léčitelství je obrovský byznys se strachem. Ukázala to reportáž MF DNES z návštěvy léčitele, který pacienta za patřičné peníze „zbaví každé nemoci“. Lidé s nejtěžšími diagnózami se totiž v zoufalství upínají k jakékoli, byť velice pochybné naději. Také pětačtyřicetiletý Jan Molnárek z Vodňan na Strakonicku uvěřil, že léčitelé mu pomohou lépe než lékaři. Zde je jeho zpověď.

Začal se čas od času třást a bolest mu vystřelovala do celých zad i nohou. Chvílemi měl pocit, jako by jej zalili do betonu a nemohl se pohnout. Říkal si, že to budou jen bolavá záda. Jenže diagnóza byla daleko krutější – žádná vyhřezlá ploténka, ale zúžené tepny v mozku, kdy jimi neproudilo dostatečné množství živin a kyslíku. 

Poslechl lékaře a nechal se operovat, aby předešel riziku mozkové mrtvice. Věřil, že má vše za sebou. Po dvou letech přišly bolesti kostí znovu, k tomu bolest hlavy, časté močení a začal i hubnout. Po několika vyšetřeních verdikt, který slyšet nechtěl. Rakovina prostaty.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video