Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

KOMENTÁŘ: „Přes držky“ si dejme později, až koronavirová krize odpadne

Říká se, že co Čech, to fotbalový a hokejový trenér. A teď také odborník na koronavirus a řešení pandemických situací. Člověk při četbě internetových příspěvků nestačí žasnout, píše ve svém komentáři redaktor MF DNES Petr Kolář.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

V polovině ledna to věděl PS PČR MUDr. Bohuslav Svoboda:

"Navrhuji zařazení bodu na pořad dnešního jednání jako první bod Informace vlády ČR k opatřením souvisejícím se šířením koronaviru. Už jsem několikrát řekl, není mým cílem vyvolávat paniku, to v žádném případě, ale Sněmovna i lidé v České republice by měli dostat ujištění, že je vláda schopna reagovat, pokud se věci nebudou vyvíjet tím směrem, jakým bychom si všichni přáli."

Byl přehlasován koaličními poslanci. Koaliční poslanci nechtěli slyšet a nechtěli, aby se o tom mluvilo, jak je stát připraven na to, co se bude dít, až nákaza koronavirem dorazí k nám.

https://www.psp.cz/eknih/2017ps/stenprot/040schuz/s040160.htm#r8

https://www.psp.cz/eknih/2017ps/stenprot/040schuz/s040161.htm

Pak je zde návrh pana poslance Bohuslava Svobody, abychom do pořadu schůze zařadili nový bod, kterým je Informace vlády, případně ministra zdravotnictví, o opatřeních proti šíření koronaviru.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro zařazení nového bodu. Kdo je proti?

V hlasování číslo 115 přihlášeno 165, pro 72, proti 3. Tento návrh nebyl přijat. O pevném zařazení tedy už nebudeme hlasovat.

https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=72072

Je potřeba si na to vzpomenout při příštích volbách.

2 0
možnosti
JN

Nejsem generál, ale obávám se, že ta pravá bitva s koronavirem ještě ani pořádně nezačala. Ale vadilo mi - jak na vládě, tak na opozici - to neustále opakované únorové tvrzení o tom, že "virus nezná hranici" a proto k nám virus ze zahraničí dříve či později přijde, ať se nám to líbí či nikoliv. Protože je to prostě "dáno" globálním světem, se kterým se nedá nic dělat. A ejhle. Za tři týdny zjišťujeme, že něco dělat šlo. Že zavřít hranice před "vironosiči" zas až tak velký problém není, když se do toho odvážně pustíme a nebudeme brát ohled na Brusel. Proč jste takto neuvažovali už v únoru, kdy byl ještě čas zabránit výjezdům "lyžařů" do koronavirem zamořené severní Itálie a omezit infekci na minimum? A to, že nejde o "chřipčičku", to věděl už v únoru každý, kdo alespoň trochu sledoval urputný boj Číňanů s touto nemocí ve Wuchanu.

2 0
možnosti
JZ

A to jsou ti cestovatelé do Itálie nesvéprávni? Když odjížděli v době kdy se to nedoporučovalo.Kdyby už tehdy uzavřeli hranice,to by byl rachot od většiny národa, že nemohou cestovat.

0 0
možnosti
Foto

Díky za ten rozbor. Bohužel už neplatí: “po bitvě každý generál” ale “každý je generál”. Kolik z dnešních kritiků by mělo “koule” převzít odpovědnost na svá bedra? Kolik z “chytrých” komentátorů by ustálo ten tlak déle než týden? Nejsem voličem ANO!, nejsem fanouškem AB! a ani nechci nikoho omlouvat!, ale...!!! Jen vidím, že chlapi ve vládě dělají co mohou, aby zachránili co se dá. Házet jim teď klacky pod nohy je... ubohé. Přes držky si dejme až půjde o h...o a až nám všem nepůjde o kejhák! Michal S.

3 3
možnosti
JJ

Jedna věc je házet klacky pod nohy - to ne, nařízeními se budu řídit ne kvůli vládě, ale kvůli lidem ve svém okolí - a druhá věc je pamatovat si a připomínat, co zmastili.

Třeba, jak 28. ledna umlčeli v PSP Bohuslava Svobodu, který byl generálem už před bitvou.

2 0
možnosti
JH

J45i22ř54í 65H80a84r15t97l

18. 3. 2020 22:58

Konecne poradny clanek. Ona je totiz opozice momentalne uplne odstavena. Lidi maji uplne jine starosti, nez poslouchat jestli nekdo cerpa nebo necerpa dotace a jine. Jedine co gatim vymysleli, jestli byl Babis proti Hamackovi, kdyz chtel zavadet karantenu. Skoda, ze nikoho z opozice nenapadlo jit za vladou zda s necim nepotrebuji pomoc,protoze lide z vlady a okoli uz musi padat na hubu. Rekl bych, ze se minimalne poslednich 14 dnu poradne nevyspali. Zato opozice je pekne odpocata.

3 4
možnosti
JJ

Opozice byla odstavená už 28. ledna, kdy Bohuslav Svoboda žádal, aby na pořad jednání byl zařazen bod o připravenosti ČR na pandemii koronaviru.

https://www.psp.cz/eknih/2017ps/stenprot/040schuz/s040162.htm

https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=72072

1 0
možnosti
VH

Nějak jsem ten článek nepochopil. Ani před měsícem, ani teď nevidím ani na FB či vůbec na netu - nevidím nějakou většinu, která by kritizovala opatření vlády (možná sem tam jednotlivec). To, co je kritizováno, je krizová komunikace, kterou měl od začátku podle krizových scénářů dělat Ústřední krizový štáb. Dokonce 2.března ministr vnitra navrhl vyhlásit nouzový stav a ustanovit tento krizový štáb. Ale někdo z vlády to zamáznul. Už od 2.3 mohly být ochranné pomůcky pod kontrolou, už od 2.3. mohl s veřejností komunikovat krizový manažer. Místo toho byl po 2 týdny na tiskovce vlády pokaždé někdo obviněn, veřejně vyhozen, polovinu času tiskovky jsme slyšeli, jak jsme ve všem první a jak nás ostatní kopírují, slyšeli jsme několik definitivních tvrzení jako třeba - NIKDY nezavřeme obchody, nebo MÁME všeho dostatek, nebo výslech ministra zdravotnictví v přímém přenosu. Slyšeli jsme o otevírání odběrových míst ve stanech s okamžitou platností - ovšem problém byl, že na to nemocnice nebyly připraveni a další spekulace či nereálné přísliby. Kdyby takto komunikoval generál ve válce, tak je okamžitě vyměněn, protože by armádu uvedl do rizika a chaosu.

Dnes byla první samostatná tiskovka bez politiků a bylo to přesně to, co jsme tady mohli mít už třetí týden - věcnost, klid, odbornost... A to plně souhlasím se všemi opatřeními vlády a děkuji za ně. Jsem opravdu rád, že sice pozdě, ale přece, dnes převzal krizovou komunikaci s veřejností věcný, klidný člověk, který zná krizové scénáře, používá fakta, nikoho neobviňuje a na otázky novinářů odpovídá opravdu k věci. Navíc je to epidemiolog, takže teď to je opravdu ono. Takže si nemyslím, že by lidé kritizovali vládu za opatření, ale běžní lidé i zdravotníci a záchranáři byli jednoduše v chaosu, protože z medií slyšeli jiné věci, než je realita. Neslyšeli uklidňování, ale řeči o válce, která je horší, než normální válka. A proto ta nespokojenost. Teď se to snad začne uklidňovat.

4 2
možnosti
KK

Mně třeba fakt vadí, že důležité informace o vládních opatřeních podává člověk který:

Neumí sestavit souvisloslou větu,

Neumí ani přečíst sestavenou větu,

Už vůbec to neumí v češtině,

A jako bonus to ani není v jeho momentální kompetenci.

Pak se na tiskové konferenci dozvídáme, že bude zakázána návštěva vesnic, načež z dalších souvislostí musíme vydedukovat, že měl na mysli věznice...

5 2
možnosti
JT

Pane Konečný,

jsem tomu rád, že oproti vám rozumím občasné českoslovenštině AB. Podle mého názoru, tato krize naopak prokazuje, že AB je správným mužem na správném místě. [>-]

2 3
možnosti
OH

Přesně popsáno, ale babišobijcům to stejné nikdo nevysvětlí... zkusil jsem to již minulý týden, že na kritiku a politiku bude čas později... bylo to marné, jen házení perel...

2 3
možnosti
IL

I33v68a89n 62L43a18c81k72o

18. 3. 2020 19:57

To, že nevidíte lhaní a mlžení zmateného Babiše, to je vaše vizitka. A nepěkná. Aby nebylo fatálně pozdě, vy házeči perel.

3 2
možnosti
DM

Koryfej Kolář se nezapře, asi dostal úkol od šefredaktora MF a vlez do Babišovy pr**** Plesla, aby trochu uklidnil situaci. Btw. Plesl. Kdyby tady ještě byli komouši, tak by velel minimálně Ruďasu.

4 4
možnosti
JK

Naprostá pravda, ale zbytečný článek. Člověk je tvor inteligentní, ale lidstvo je stádo tupců. Takže si stejně bude mlít svou. A je jedno, jestli tam je Babiš, Hamáček, Fiala, nebo Superman. Leda by to byl Kačer z úsejej, tomu by to prošlo.

4 3
možnosti
GJ

U nás časem ani tomu. ;-D

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!