Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Lhůta na třetí dávku se zkrátila. Vědci o tomto přeočkování pochybují

Od pondělí mohou lidé dostat třetí, takzvanou posilující dávku očkování proti covidu po šesti měsících od posledního vpichu. Dosud byl minimální odstup osm měsíců. Podle některých vědců však pro třetí dávku není důvod a celé téma tak zbytečně podrývá důvěru v očkování. Kritickou studii publikoval minulý týden prestižní medicínský časopis Lancet.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ivermectin je dehonestován ze zcela prostého důvodu. Vakcína proti covidu by nebyla v USA schválena ani k experimentálnímu nouzovému použití kdyby na covid existoval lék. Proto se nad ivermectinem zavřela voda. Přesto, že se běžně dlouhá léta používal k léčbě lidí najednou utrum.

1 0
možnosti
Foto

Tři dávky experimentální vakcíny od března do listopadu? Co na to říct...

Zásadní otázky, které by si měl klást každý, ale neklade:

Proč vláda neuzákoní covid očko jako povinné? Bojí se následků v podobě úhrad za vedlejší účinky? Těžko uzákonit jako povinné očkování experimentální vakcínou? Jaké jsou podmínky dodavatelů vakcín vůči odběratelům - vládám světa? Mimochodem - u povinného tetanu, když nechcete očkovat, podepíšete revers a je to. U nepovinného covid očko, jste segregováni. Odmyslete si druh vakcíny, jen se soustřeďte na porovnání přístupu povinný x nepovinný. Proč se tak, jako covid, usilovně neřeší - a hlavně nehledá testy - chřipka, u které je úmrtí polymorbidních pacientů s komplikací typu zápal plic více než časté, a zároveň narozdíl od covidu postihuje ve velkém i děti?... Proč se otálí s tím, přiznat protilátky a lépe tak rozlišovat, u koho je očko třeba...Proč se dělají nemorální rozhovory s pacienty na kyslíku, kterak litují, že nebyli očkováni, ale nedělají se rozhovory i s nemocnými očkovanými na JIP? O jejich rozčarování z ochrany vakcínou? Proč se nedělají rozhovory s lidmi s vedlejšími účinky? Proč dosud nikomu z personálu nemocnic nepřišlo divný, starat se o lidi, co si celoživotním přístupem zničili zdraví - o kuřáky, alkoholiky, vypapaný obézní diabetiky, toxikomany, ale najednou je děs běs skoro na hranici sebeobětování se starat o neočkovaný ? Blíží se snad doba, kdy budou neočkovaní označeni a umístněni někde vedle s přeškrtnutou injekcí na pyžamu? Jak je vůbec možné, že se nemocní rozdělují na očko a neočko a tesují se jen neočko?

Celkem důležitej medicínskej poznatek: bezinfekčnost a nesmrtelnost neexistujou.

Má úcta, jedna neočko sestra, s dvacetiletou praxí, z toho 6 let na záchrance. To všechno jakoby nebylo. Vymazal to covidismus. Stydím se jako zdravotník za páně Kubka a jemu podobné, kteří ví, nebo tuší, jak to všechno je. A my to chceme vědět taky.

5 0
možnosti
Foto

Chci hned čtvrtou a víte co dejte mi všechny  blázni co si tohle dají píchnout...

2 0
možnosti

D75a65n 69H71e89l26e22k14a16l

29. 10. 2021 8:00

Je hezké, že o někom řeknete "blázen" jen proto, že má jiný názor než vy. Oni by si třeba řekli "blázen, že se nenechá očkovat". Proto je dnešní společnost tak polarizovaná.

4 0
možnosti

rizikove skupiny se maji priockovat potreti.Otazka,jak brzy po 3 ockovani bude doporuceno 4 posleze pate a tak dale? je prokazano, ze prirozena imunita ockovanych je potlacena,coz vede k nutnosti vice ockovani.Americke farma Moderna,Pfiser se obrovsky obohacuji..

3 2
možnosti

D39a23v67i81d 66F37o11r36t

22. 10. 2021 14:46

tak na chripku se dela ockovani jednou rocne (dle mutaci), takze pocitat 3., 4.,5. ockovani cloveku, kdo alespon trochu tusi jak funguje, nedava smysl....

1 1
možnosti

J28i75ř19í 14K10o34u50k

19. 10. 2021 7:20

Každého rozhodnutí.... Můj bývalý spolužák nikdy neměl žádnou nemoc, včetně chřipky a dostal covid v takové formě, že v únoru musel být hospitalizován a obával se i život a ten se nechal i nedávno očkovat. Já v poslední den před uzavřením restauraci jsem se "loučil" s restaurací a kamarád vedle mě nic necítil a druhý den šel na test a měl covid. Nikdo z nás neonemocněl a že nás byl plný stůl. Dcera covid měla, já opět bez příznaků, vůbec nic... Očkovaný jsem 2x a klidně po půl roce si nechám dát třetí... Každého věc a jeho rozhodnutí... To, že někdo vakcíny považuje za kšeft zdravotních firem a proto se nedá očkovat, je jeho rozhodnutí i když ho nepovažuji za rozumné, zvlášť, když budoucí premiér má neziskovou, která údajně chrání práva žen v Barmě a už z našich kapes dostal 48 milionů :)) proč bych nepodpořil finančně lékařskou firmu, která je určitě pro mne větším přínosem, než to, že nějaká žena v Barmě odloží burku.

3 2
možnosti

J61i31ř38í 32K11o78u98k

19. 10. 2021 7:27

Ponechám nejapné výmluvy odbudoucich vládnoucích politiku, že nás vláda nedostatečné informovala, když se tato věc omylá úplně všude v médiích v hospodách i v rodinách... To nemohl přehlédnout ani hluchý, nebo přeslechnout ani slepý, pokud poslouchal jednou týdně rádio. Komunisti už nevládnou, kteří rozhodovali i o tisku, který jsem měl odebírat (stejně jsem neodebiral, ale tvrdil opak) mě ta doba rozhodně nechybí a evidentně to někdo chce.. nemyslet a řídit se pokyny..

0 0
možnosti

Vrátit Votěcha na ministerstvo zdravotnictví byla od Babiše dost chyba. V době kdy Covid zase startuje je dost bezmocný a nedůvěryhodný. Nejlepší byl Jan Blatný z Milion chvilek.

0 0
možnosti

J15i37ř76í 24M78í29k29a

18. 10. 2021 22:49

Měli bychom se vrátit prostě k demokracii a zrušit technokracii, která byla vloni nastolena. Všechny dohady co si myslí jeden věděc nebo jiný vědec zas něco jiného.... nic z toho nepatří do politiky a řízení státu.

Ve výsledku máme pak Babiše nebo Hamáčka, který rozhoduje, jestli bude povinné pět dávek najednou nebo zředěné, nebo jestli stačí 2 nebo 8 dávek... to je naprosto absurdní.

Ty různé neshody v akademické komunitě a různých odborníků jen ukazují nesmyslnost celé te kontroverze. Nic z toho nemá být povinné a každý ať si rozhodne sám. Ne že mu stát rozhoduje, že jako poukázka na svobodu je vakcína na 8 měsíců (ne teď to změní na 7,5 měsíců , aby za dva týdny to bylo 1,5 roku nebo 3 měsíce, či 14 dní) ... nebo že nějaký úředník rozhodne, že protilátky budou platit x měsíců atd. atd.

2 1
možnosti
Foto

Tak ony kontroverze zas tak moc nejsou.

Naprostá většina se shodne na očkování.

Podle naprosté většiny není nutná třetí dávka plošně a má význam u starších lídí a u těch kdo mají nějaké závažnější zdravotní problémy.

A ani to WHO, které je včlánku nemá nic principialně proti 3 dávce, jen říká, že prvně by měly být 2 dávky pro všechny a pak teprvě případně řešit dávku 3.

1 2
možnosti

Nemal som problém s 2 prvými dávkami očkovania - vybral som si Sputnik.

Ale na tretie až iks-té očkovanie pravdepodobne nepôjdem. Už to začína byť len a len o prachoch pre farma firmy.

1 1
možnosti

J92i28ř22í 83J17í59l13e81k

18. 10. 2021 18:29

ono je vám to stejně v cizině plat prtné;-)

1 1
možnosti

J67i62ř23í 87J65í78l22e76k

18. 10. 2021 18:18

bylo by vhodné nějak tu studii v Lancetu specifikovat, ono jich tam před týdnem vyšlo více

např. ta izraelská (tam se třetími dávkami začali jako první):

Pouze dva příjemci nereagovali po imunizaci z dosud neznámých důvodů (probíhá následná studie). Nebyly hlášeny žádné závažné nežádoucí účinky. výsledky ukazují vysokou imunoreaktivitu vakcín u zdravotnických pracovníků, kteří jsou obecně imunokompetentní. K ověření účinku třetí dávky na klinické výsledky, jako jsou symptomatická onemocnění, hospitalizace a úmrtí, je zapotřebí další sledování.

https://www.thelancet.com/journals/lanmic/article/PIIS2666-5247(21)00272-X/fulltext

3 3
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Hokej Česko - Finsko je pro řadu poslanců důležitější, divil se Fiala z SPD

10. května 2024  5:43,  aktualizováno  17:30

Korespondenční volbu čeká už jen závěrečné hlasování. Do boje o ni vstoupilo začínající hokejové...

Rusko útočí na Ukrajinu z nového směru. Bránit Charkov zamířily posily

10. května 2024  12:40,  aktualizováno  17:25

Ruské jednotky se pokoušejí prolomit ukrajinskou obranu v pohraničí na severu Charkovské oblasti,...

Hromadná nehoda na Kladensku. Při havárii čtyř aut se zranili čtyři lidé

10. května 2024  15:53,  aktualizováno  17:21

Čtyři auta havarovala v pátek odpoledne na křižovatce u Unhoště na Kladensku. Při nehodě se zranili...

Řidič auta zkřížil cestu náklaďáku, záchranáře přivolal elektronický systém

10. května 2024  17:08

Na křižovatce u Rájce na Rychnovsku se ve čtvrtek dopoledne srazilo osobní auto s nákladním vozem....