Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nepodléhejte lobbistům, nechte 4. stupeň, žádají zdravotnické odbory

Odbory, které zastupují lékaře a pracovníky ve zdravotnictví, žádají vládu, aby nyní neuvolňovala opatření zavedená kvůli epidemii koronaviru. V otevřeném dopisu adresovaném vládě uvedly obavu o lidské životy a neustále přetížený zdravotnický systém. Kabinet se má kvůli možnému uvolnění sejít v neděli. Nyní platí v Česku 4. stupeň protiepidemického systému pohotovosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V půlce května, konkrétně 15.5. mělo procento testování úspěšnost v týdenním i dvoutýdenním klouzavém průměru hodnotu 0,7% a rozvolňování jelo na plné pecky. Postupně se to pak zvedlo do konce října na 32%. Po znovu zavedení opatření to za měsíc zatím kleslo na 22%. V této konstalaci, po zkušenostech s následky na jaře, může opět rozvolňovat jen úplný tupec. Nedivím se proto názoru zdravotníků, kteří jsou v první linii a podporuji je.

1 2
možnosti

Jediné dvě skupiny obyvatel, které jsou skutečnými oběťmi této pandemie jsou zbytečně mrtví senioři a přetížení zdravotníci, kteří ten bordel musí zachraňovat. Zbytek je jen hromada ubrečenych žvástu neschopných, nedisciplinovaných lemplu, které si vyrobila populistická vláda. Aby bylo naprosto jasno, příjmy pražských hereček, hospodských a hoteliérů mne doopravdy a absolutně nezajímají. Mohou jít makat do logistických center. Tam berou.

1 5
možnosti

P68e63t22r 69L28e19b58l

28. 11. 2020 9:32

Těch mrtvých tloustíků nám tedy líto být nemusí? Jen seniorů? A doktoři co dělají svou práci jsou oběti proč?

3 0
možnosti

Zajímavé, že si stěžují jen odboráři ze státních či krajských nemocnic, ostatní zdravotnictví za ně muselo přebrat veškerou nekovidovou agendu a oni furt brečí;-O;-O

1 0
možnosti

Odvolavam co jsem odvolal..Neboli zavedeme PES,celostatni skore kdyz nekdo bude mit velmi dobre hodnoty,skrtnem a ridime se nikoliv celostatnim skore.Kdyz nekdo velmi spatne,neskrtame,celostatni skore je prilis vysoke.Komici

0 0
možnosti

J48a15n 15S93l90a55n47i68n34a

28. 11. 2020 6:18

Vláda bolševického konglomerátu zkresluje a manipuluje s daty, aby nemusela rozvolňovat, nikdy nechtěla. Když je Persekuční Estebácký Systém (PES) celorepublikově na 3, jsou špatně kraje, když budou kraje na 3, budou špatné okresy, když budou okresy na 3, budou špatná města, když budou města na 3, budou špatné vesnice a když budou vesnice na 3, bude na tom špatně paní Opršálková. Jako v té pohádce o kohoutkovi a slepičce. Jednoduše se tomu říká komunistické totalitní zřízení. Nyní se přidali i bolševici z ROH.

4 3
možnosti

No někdo má práce moc, někdo zase málo. Mělo by se najít asi kompro. Chápu, že si chcou potom zdravotníci odpočinout, ale asi cílem by mělo být na nějakou dobu navýšit počet personálu, vlny se můžou opakovat. Je to lepší než ochromit ekonomiku a lidi obecně. Spousta lidí nebude mít práci, je kde brát. Zaškolení se vyplatí, mohou dělat podpůrnou práci, a na co stačí. Každý se ale může naučit.

Lidi nechte žít. I ty zdravé.

1 0
možnosti

Odbory neboli nikdy k ničomu dobre, tu to je vidieť...

1 1
možnosti

J42a11n 22Z76e27m81a25n

28. 11. 2020 1:55

Jo typický odboráři, jako vždy nechce se jim makat, protože práce takovým vždycky smrděla nejvíc. A tak lobbují, aby jiní prý nepodléhali lobbistům.

Podle mě odbory v rozpočtových sférách jako školství nebo zdravotnictví by měly být zákonem úplně zakázány, není ale kdo by to prolobboval..:-P

3 3
možnosti

L71u65d97ě59k 40N37o68v55ý

27. 11. 2020 23:27

Lobbistům... Na třetím stupni je systém, který schválila vláda. Nikdo jí do parametrů, které nastaví nekecal, mohli si to nastavit jak chtěli. A to taky udělali. Sami si taky nastavili pravidlo, že od třetího do pátého stupně se PES nastavuje celostátně, bez ohledu na regionální rozdíly. Celý systém vymysleli odborníci a schválila vláda. Všichni museli předem vědět (je to totiž logické), že když bude index klesat, může nastat situace, kdy to bude těsné. Takový systém má být nastaven tak, aby jakákoli hodnota v daném rozmezí odpovídala připraveným opatřením. I ta těsná. Za nic z toho nemůžou lobbisté. Naopak tady máme lobbisty, kteří lobbují za to, aby se vláda vlastním systémem neřídila. A tito si ani neuvědomují, že je i v jejich zájmu, aby ekonomika fungovala. Když fungovat nebude, nebude ani kvalitní zdravotnictví. A už vůbec nebude na zvláštní odměny. A první na koho nezbude, budou odboráři... :-)

6 1
možnosti

Puvodne bylo receno, ze se bude vzdy povazovat za rohodne obdobi od stredy do stredy a v patek se rozhodne co bude platne od pondeli. Kdyz se podivame co bylo od stredy do stredy pak pod 60 byly pouze 3 dny a ne 7. Spravne by mel zustat bez debat stupen 4. a pokud se na stavajici urovni udrzi index do pristi stredy tak by se za tyden v patek melo jednat o stupni 3.

To co predvadi vlada ted, ze posunula rozhodny tyden od nedele k nedeli je proti puvodnim pravidlum.

0 0
možnosti

Páni odboráři, být tady bratranec, mimochodem lékař, který toho za svou profesní dráhu dost strávil právě na poli infekčních chorob, tak by vás poslal k šípku nebo spíše na nejtemnější místo v zadní části těla. Dat už je k dispozici víc než dost. Jasně je vidět, které skupiny obyvatel postihovalo nejvíce těžkých průběhů a největší úmrtnost. Podle MZ je průměrný věk oběti na COVID skoro 80 let.

Tyto skupiny je třeba chránit, ale ne tak, že kvůli nim zablokujeme vše ostatní a zhuntujeme ekonomiku. Bylo by třeba naopak omezit tyto skupiny. Prostě se senioři budou muset smířit s tím, že nebudou moci courat po obchodech od rána do večera, vymetat akce a tak podobně. Vymezený čas na nákupy dopoledne i odpoledne a jinak leda tak do parku. Mohou být v klidu. On jim ty akční šmakulády z Kosteleckých uzenin a dalších firem pana Babiše nikdo nevykoupí.

Prostě budou muset sedět na zadku doma nebo se alespoň držet stranou. A my ostatní musíme začít normálně fungovat, protože jinak to bude takový ekonomický průšvih, že se z toho budou vylízávat ještě naše děti. V nižších věkových kategoriích je podíl hospitalizovaných výrazně nižší a neznamenalo by to tudíž takovou zátěž pro zdravotnictví. COVID mám za sebou a není to ani mor ani ebola. Já akorát přestal cítit věci, u kterých to ani tak nevadí, jako třeba na záchodě anebo nohy po vyzutí z bot. Jinak mi nebylo nic. Ani chuť jsem neztratil.

6 3
možnosti

Tohle si povíme až za rok, po několikátém kole, jestli budete porád takový frajer. Já si myslím, že kdo nebyl polymorbidní teď, po druhém, třetím, nebo čtvrtém kole už bude. No si to jenom myslím... uvidíme za rok. Teď nám právě začíná kovidové kolo č. 2.

Já cítil trochu akorát kafe a česnek a desinfekci hodně tlumeně, u mytí hajzl* jsem necítil vůbec nic, pak ani zpocený nohy a boty. Akorát mě to zlikvidovalo na měsíc a půl, ani jsem teploty neměl, ale nebyl jsem schopný se soustředit a pochopit, nad čím jsem pracoval před tím. Až za měsíc a půl, dva jsem se byl schopný k tomu vrátit.

3 4
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!