Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Komunistická strana přerod na „cool“ levičáky promarnila

Levičáctví na Západě „frčí“, je „cool“. Zástupy mladých lidí plní fotbalové, baseballové i kriketové stadiony na monstrakcích Jeana-Luka Mélenchona, Bernieho Sanderse nebo Jeremyho Corbyna, kde nic není tabu. Ani slova jako socialismus, znárodňování nebo internacionalismus. Proč to čeští komunisté nedokážou, se zamýšlí moderátor iDNES.tv Vladimír Vokál.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Levičáctví nefrčí. Už ta věta, o tom, že frčí, je lež. To jen levičáci hodně řvou a kvičí, proto jsou slyšet a budí dojem, že je jich hodně. A těch druhých, nelevicových, je výrazně víc i mezi mladými.

0 0
možnosti

M98i48l30a24n 22G57á22l

15. 9. 2019 19:01

Včera jsem tu v lehké nadstázce napsal, že cool budou komunisti tehdy, až se v zemi budou střídat dvě vrstvy, vrstva komunistů a vrstva vápna. Byl jsem cenzorem smazán a můj příspěvek byl označen jako neslušný a vulgární. Na bolševické ideologii ale také nic slušného není, dokonce někde stojí mimo zákon. Ostatně můžu být rád, že to skončilo smazáním, před pár desítkami let by mi hrozil § 98, tedy podvracení republiky...:-/

10 1
možnosti

Často se stávalo, že někdo něco napsal v nadsázce a někdo jiný to pak uskutečnil. Třeba Hus a husité. Vaše představa je na úrovni těch nejkrutějších zločinů nacistů i komunistů. Pan cenzor měl pravdu.

0 0
možnosti

Komunisté jsou zbyteční a své jakési šance pohřbili v r. 1968. Logicky ubývají a mizí. Nemám AB rád - nicméně vzniká nová situace. Pokud bude definitivně osvobozen - Může dojít k proměně Vlády. Opoziční strany vstoupí. V tom okamžiku padá vše toxické pro ČR - Podpora SPD, KSČm, kolaborantské křídlo Hradu v čele s Foldynou. To není ani dobrá zpráva pro samotného Miloše - Oligarcha jej již nepotřebuje a navíc pracuje čas přirozenosti. Nesmysly - Úvahy na Kosovem - To je přesně cesta, jak se Rudí definitivně vyhubí ... Chvála bohu ... :-)

5 1
možnosti

Jenže volby do Poslanecké sněmovny budou dříve než prezidentské volby (leda by Hospodin usoudil jinak), takže Babiš bohužel bude Zemana ještě potřebovat.

1 0
možnosti

Mladí komunisté jsou dnes přece Piráti. Ostatně již myslím že Churchill říkal, že kdo není ve dvaceti levičák nemá srdce, kdo je jím ještě ve čtyřiceti nemá rozum. A co ti staříci jako je Sanders?

2 0
možnosti
Foto

Dnesni doba je smirlivejsi nez to bylo drive. Cilem dnesnich lobistickych a zajmovych skupin, stejne tak politiku, je spojovat lidi nejruznejsich nazoru, kteri jsou ochotni hledat i ten nejmensi spolecny jmenovatel nasich vseobecne sdilenych hodnot.

I kdyby to mela byt lez a nenavist jeden k druhemu...

0 0
možnosti
Foto

KSČ měla největší šanci v r. 1968. Tehdy vzniklá teorie 3. cesty, t.j. nikoliv represe, ale podpora pozitivních směrů, ztroskotala na sovětské invazi.

I když dnes ta 3. cesta platí za chiméru, přelud, socialismus s lidskou tváří byl tehdy argument. Kapitalismus s lidskou tváří se nám nepodařilo prosadit, národní majetek byl rozkraden.

Sociální demokracie stále ještě vězí v drážce Národní Fronty, oposmlouvy, skutečná sociálně demokratická politika vypadá jinak. Snad to vyřeší mladá generace.

8 0
možnosti
Foto

No, kdyz vidim tu americkou, nemeckou ci francouzskou socialistickou cestu; tak se Rob S. Pierre, Mao ce Tung ci Stalin musi otacet v hrobe jak vetrak; tou radosti jak jejich vlada teroru dostava novy nater a oblibu...

4 0
možnosti

P41a62v72e32l 86K47r29a93l

15. 9. 2019 14:55

Dokud jsou ve strane staliniste jako Semelova, tak maji smulu. Pirati nabizi podobny program, ale bez stalinistickych fosilii...

7 0
možnosti

Je fakt, že paní Semelová, nemaje soudnosti se stále dere do popředí. Pokud by pro KS opravdu chtěla něco udělat, začne prosazovat ODS.

1 1
možnosti
Foto

Dnešním neomarxistům chybí proletariát, tak musí lidské zdroje shánět jinde. A daří se, zejména různé pseudoutlačované menšiny, pokud jsou popoháněny k nenávisti, mohou dohromady tvořit většinu.

5 0
možnosti
Foto

socialismus neskončil, socialismus trvá, akorát se zamaskoval do moderního hábitu pokrokovosti, zelených myšlenek a kulturní rovnosti a o to víc je nebezpečný. Ale pořád potírá stejné hodnoty, jaké potíral bolševický (třídní) komunismus - individualitu, svobodu myšlení, soutěživost, přirozené rozdíly mezi lidmi, které byli vždy tahounem lidského pokroku. Cílem je to samé. Šedá masa stejně smýšlejících lidí, budující nadšeně světlé zítřky. Bohužel, ta infekce, zejména na západě, je už na úrovni metastázující rakoviny, tedy je mnohem silnější a mocnější, než byl kdy Sovětský socialismus. :-/ Veškeré obrovské materiální hodnoty, vybudované již zaniklým kapitalistickým světem, jsou směřovány do této zrůdné rovnostářské ideologie. Revoluce a "znárodnění" (odcizení veškerých duševních a materiálních hodnot) už dávno proběhlo, jen potichu a plíživě. Marxismus zvítězil...

12 2
možnosti

J26a62n 76J51i97r76k10a

15. 9. 2019 13:32

Snuska obecnych a prazdnych frazi.

5 5
možnosti

P26e44t72r 46B44r66o75d48a

15. 9. 2019 13:02

Co k tomu napsat. Po 89 roce se komunisti prostě neodstěhovali na Mars a ani do Ruska, přičemž mu mnozí přísahali věrnost až za hrob. No a dnes, se zjevně jako pátá kolona aktivizují. Naštěstí čas je neúprosný. Část z nich, však uvěřila spasiteli Babišovi. A jelikož jim, už moc času na bídné pouti na této planetě nezbývá, tak volí toho, kdo je uplatí či jim nejvíce naslibuje. Po nás potopa. Paradoxní je, že Babiš je jen další z prohnaných lhářů, který, aby získal moc je všehoschopný. Úsměvné je, jak v roce 2017 prohlásil, že nejblíže má ANO k ODS, Pirátům a STAN. Dnes dělá tvrdou levicovou politiku. Je vidět i jak mění názory v závislosti na mínění voličů. Jeden den je něco zelené a druhý den, když zjistí, že se to nelíbí zejména levicovým voličům s klidem oznámí že to je modré a basta! A to je to co je pro levičáky a bývalé voliče KSČM "cool" Že lže, podivně privatizoval a nepřátelsky přebíral firmy, nebo dělal psí kusy, aby pobíral dotace a nemusel platit daně? To neřeší. Uchlácholí se, že Bakala nebo Kalousek dělali to samé a mají to sami před sebou zdůvodněné. Když jsem četl mein kampf a podíváte se na ANO a co provádí Okamura zjistíte, že určitý druh lidí je prostě stále stejný. A to co popsal Hitler, platí na tyto lidi stále stejně. Řídili se tím i komunisti. Teprve až v posledních letech, jsem pochopil to jak mohli lidi být tak hloupí, že připustili vzestup Hitlera nebo Gottwalda. Dneska se už běžně setkáváme s vyhrožováním smrtí či fyzickým napadáním oponentů a nedej bože aby se sáhlo jakkoli slovem čí písmem na jejich vůdce. Své o tom ví Roman Máca, nebo paní co vyhrála soud nad Babišem nebo dvě ženy, které napadl komunista a bývalý kapitán státní bezpečnosti u sochy Koněva. Příznačné je, že se jak komunisti tak náckové skvěle v tomto rozumí. Což jen dokazuje, že obě ideologie jsou stejně zrůdné.

Kdo se neumí poučit z historie, je nucen ji opakovat.

8 2
možnosti

A. Babis dela smes 68% chytre a 32% slusne levicove politiky, tudiz udrzitelnou pravicovou politiku ve prospech ANO.

1 1
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...