Diskuze

Bonus za dítě či dřívější důchody výbor nekomentoval. Strany čeká další jednání

Koaliční strany budou jednat o tom, zda ve Sněmovně podpoří zavedení dřívější penze pro lidi, kteří vykonávali náročné profese, či pro záchranáře. Předmětem debat bude také bonus 500 korun za vychované dítě. Sněmovna o návrzích rozhodne 30. července na mimořádné schůzi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Jediny spravedlivy bonus za dite je cast odvodu ditete primo prispevek rodicum. Dite se muze rozhodnout kteremu z nich a jestli vubec. Diteti se samozrejme pro jeho duchod zapocita odvod cely.

2 0
možnosti
KC

Naprostý souhlas. Je to navíc silně motivační pro děti i pro rodiče. Děti budou moci tímto způsobem reálně vyjádřit vděk rodičům, pokud je dobře vychovaly a rodiče budou silně motivováni k tomu, aby svým dětem umožnily co nejlepší vzdělání, aby ty měly v dospělosti dobrou práci a dobrý plat. Oboje pozitivně posílí mezigenerační vztahy.

0 0
možnosti
JZ

Každý den jsem překvapen, kam až může populismus současné vlády zajít.

1 4
možnosti
PB

Vlády? Četl jste ty bláboly?

2 0
možnosti
JV

I kriminálníci a pobírači dávek jsou vychovanými potomky ?

A co takhle příspěvek k důchodu vázat z odvodů na sociální pojištění z mezd potomků ? Ale to je rasistické, že ?

4 0
možnosti
KJ

Nevím, jestli si to všichni jen neuvědomují, nebo jen dělají, že nevědí. Ani současná výše důchodů není udržitelná, stát je v obrovských dluzích a do budoucna bude důchodců mnohem víc a platících na jejich penze naopak méně.

Jakékoli řešení bude bolestné a bude muset být kombinací vyšších daní, nižších důchodů a pozdějšího věku pro odchod.

Řešením opravdu není vymýšlení dalších přídavků různým skupinám, to jen uspíší krach celého systému a my Husákovy děti už se důchodu, ani toho nižšího a později, ale vůbec nedočkáme.

1 3
možnosti
MK

To ze na duchody bude pouzita i jina cast rozpoctu nez jenom odvody je jasne, jen se kazdy boji rict ktera cast to bude.

0 0
možnosti