Radim Ochvat se dlouhodobě zabývá problematikou komunikace a médií.

Radim Ochvat se dlouhodobě zabývá problematikou komunikace a médií. | foto: ČTK

Klaus má nového mluvčího. Petra Hájka vystřídá Radim Ochvat

  • 79
Novým tiskovým mluvčím prezidenta Václava Klause bude od 1. června Radim Ochvat. Dosavadní poradce a blízký spolupracovník premiéra Mirka Topolánka vystřídá Petra Hájka. Ten bude zástupcem kancléře Jiřího Weigla.

"Prezident republiky Václav Klaus se rozhodl k 1. červnu jmenovat Petra Hájka zástupcem ředitele Kanceláře prezidenta republiky pro oblast komunikačních a kulturních strategií Pražského hradu," uvedl současný mluvčí Hradu ve svém prohlášení.

"Po pěti letech je potřeba se na tyto oblasti podívat s trošku větším odstupem a klidem a vytvořit symetričtější situaci ve vedení kanceláře, protože dosavadní zástupce pana Weigla se věnuje ekonomickým věcem," vysvětlil iDNES.cz změnu Petr Hájek.

Petr Hájek

Na dosavadní Hájkovo místo ředitele Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky jmenoval Klaus Radima Ochvata, který se dlouhodobě zabývá problematikou komunikace a médií.

Jednatřicetiletý blízký spolupracovník premiéra Mirka Topolánka pracoval dříve jako programový ředitel několika ostravských rádií. V době, kdy Topolánek kandidoval do Poslanecké sněmovny, působil jako jeho tiskový manažer, později se stal poradcem vlády, kde má na starosti programovou kancelář. Ve Strakově akademii zůstane do konce května.

"Stejně jako se těším na práci u pana prezidenta, je mi líto, že odcházím od pana premiéra. Nicméně jedna zajímavá mise končí a jiná začíná, je to pro mne velká výzva," řekl iDNES.cz Radim Ochvat.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video