Kauza Bobošíková zřejmě končí

  • 31
Rozvířená hladina kolem moderátorky Jany Bobošíkové a jejího pořadu Sedmička se brzy uklidní. Státní zastupitelství navrhlo odložit případ, ve kterém vystupuje jako svědek a zároveň jako obžalovaná. Bobošíkovou vyslýchala policie kvůli výrokům poslanců Langra, Grebeníčka a Ransdorfa.

Na Ivana Langra (ODS), Miroslava Grebeníčka a Miloslava Ransdorfa (oba KSČM) a současně na moderátorku Bobošíkovou podala trestní oznámení údajná sympatizantka KDU-ČSL kvůli výrokům spojujícím stranu se sudetoněmeckým landsmanšaftem či s komunisty.

Městské státní zastupitelství v Praze uložilo obvodnímu zástupci pro Prahu 5, aby případ zastavil. Žalobce Prahy 5 by měl dát policii pokyn, aby případ definitivně odložila.

Policie podle zastupitelství pochybila, když záležitost hned neodložila a začala se jí vůbec zabývat.

Zejména nevzala v úvahu ústavní garance práva na svobodu projevu a právo na informace, uvedl ředitel sekretariátu pražského zastupitelství Martin Omelka.

Bobošíkovou minulý týden kvůli trestnímu oznámení v souvislosti s moderováním Sedmičky vyslýchala šest hodin policie - více ZDE.

Moderátorka záležitost označila za snahu vládní koalice ovlivňovat situaci v médiích ve svůj prospěch - více ZDE.

Tvrdí, že ji policie zastrašovala, že pokud bude kauzu medializovat, může jí být předběžným opatřením zakázáno v televizi vystupovat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video