Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Vláda prosazuje úsporný balíček. Jaký to celé má smysl? ptal se jí Janulík

Druhé kolo boje o vládní úsporný balíček zahájili poslanci po více než 26 hodinách boje o program schůze Sněmovny. „Po přijetí toho zákona jsme schopni snížit deficit státního rozpočtu příští rok o 97 miliard a v roce 2025 o 150 miliard,“ řekl ministr financí Zbyněk Stanjura z ODS. O půlnoci poslanci schůzi přerušili, jednání bude pokračovat ve čtvrtek v 9 hodin.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Vláda prosazuje drastické zvýšení daní, žádný úsporný balíček. Kdo to mohl volit? Fiala a spol. jen krmí inflaci a bere lidem peníze.

0 1
možnosti
Foto

Prosazování "úsporného" balíčku má SMYSL z hlediska subjektivistického chápání problémů vládou Fialy, která vždy preferuje to, co poškozuje zájmy občanů ČR, a to navíc v té nejvíc vyhrocené podobě. Vláda používá všechny možné nástroje k vládnutí tak, aby maximalizovala svůj škůdcovský potenciál a jak píši výše stanovuje priority, které by neměly být prioritami před zájmy občanů ČR, jde např. o prioritu všech priorit podle vyjádření premiéra, že prý nic není prvořadé tak, jako Ukrajina. Nedivím se, že mnozí lidé zlobně nazývají Fialu ukrajinským premiérem. Priority vlády Fialy přinesly České republice bídu, rekordní zadlužování a celkově hlubokou společensko-ekonomickou krizi. Vládní úsporný balíček především prohloubí další chudobu nejchudších lidí, právě ti, ač jsou faktickými oběťmi řádění vlády Fialy, se mají nejvíce podílet na sanaci škod napáchaných z titulu vládního neumětelství či v horším případě sabotážních aktivit vlády Fialy. Chudí lidé budou ještě chudší a je nabíledni reálný předpoklad, že vládní čímani si nakonec opět zvýší své platy namísto toho, aby šli příkladem a dávali své platy po vzoru Babiše na charitativní účely nebo aspoň vzhledem ke krizi, kterou způsobili, projevili trošku sebereflexe a zřekli se svého ročního příjmu ze státní kasy v prospěch snížení státního dluhu. Evidentně nepřišla partička Fiala & spol. vládnout, oni přišli především se záměrem rabovat státní kasu, své lumpárny svádět na Babiše a skrze falešné pózování vystavovat na odiv svoji dokonalost.

1 1
možnosti
Foto

Jakmile se Babiš rozčiluje, tak mívá zpravidla pravdu, ovšem pravdu často neúplnou. Babiš jako by se bál zvolit tvrdší výrazivo, když je zapotřebí. Stačí si třeba v případě Dvořáka uvědomit v co nejširší šíři jeho ministerskou agendu, ten chlap zaujímá pozici významného člena páté kolony na území ČR ve službách Bruselu. On prosazuje zájmy Bruselu, které ve většině odporují zájmům drtivé většiny občanů ČR. Dvořák se postupně vyprofiloval jako záškodník, eurohujer non plus ultra a fanatický prosazovatel bruselských zvrhlostí. Já jsem kdysi hlasoval pro vstup do EU, ovšem tehdy byla EU něčím úplně jiným než dnes. Dramatický zlom nastal po nelegitimním schválení podvodné tzv. Lisabonské smlouvy, která popřela dosavadní smysl a účel existence EU a nově postulovala EU jako nadřízený totalitní orgán, jehož nařízení a další byrokratické pitomosti a zvrhlosti mají být pro ČR to, co je nutno povinně přijímat. Pro takovouto diktátorsko-totalitní podvodnou politickou formaci pod názvem Evropská unie jsem nehlasoval a rezolutně odmítám budování polistopadové diktatury pod kuratelou Bruselu. Já jsem bruselské byrokraty nikdy nevolil, nevím od koho mají mandát naší republice něco nařizovat, to pak je vláda Fialy naprosto zbytečná, protože de facto plní funkci devótního pošťáka, který přijímá všechny hlouposti z Bruselu s tím, aby je předal našim zákonodárcům, kteří mají údajně povinnost všechny bruselské zvrhlosti implementovat do našeho zákonodárství. To je děsivá realita, za protektorátu Böhmen und Mähren nebyla realita tak děsivá jako teď, protektorátní vláda měla více autonomie. Lisabonská smlouva je nemravná a tudíž i neplatná, navíc nebyla schválena tak, jak občané schvalovali v referendu vstup do EU před Lisabonskou smlouvou. Už z těchto důvodů by ministr Dvořák neměl zlobně poštěkávat na Babiše. Jeho ministerstvo je nadbytečné a zbytečně odsávající obrovské sumy peněz ze státní kasy. Argumentace o tom, že dostáváme dotace je lichá, platíme EU-lichvu atd.

1 1
možnosti
Foto

🎩🙆Podle nevídaného nasazení Fialových ministrů a jejich spěchu, kdy jde -podle nich- doslova o dny a možná i hodiny, které dělí Česko od zhrouceni, bych očekával nervozitu i v řadách občanů, kterou ale evidentně nevidím. Po letech kdy veřejný prostor na 24 hodin denně zaplnil Covid aby následně Česko (zatím mediálně) plynule přešelo do války s Ruskem, nemůže nějaký kolaps veřejných financí našince vyděsit.🎻🎭Těším se na věci příští, my fanoušci politiky se budeme dobře bavit.

0 0
možnosti
LK

jedna vec je ze je nekdo lhar a jeste se k tomu nema chut priznat. Druha vec je ze neumi cesky a nechape co rika. Tohle zadny usporny balicek neni. Usporny by byl kdyby zacal neco sporit na strane vydaju.

3 2
možnosti
Foto

Úsporný balíček je zamýšlen především pro obyvatelstvo, ne pro výdaje státu.

0 1
možnosti
JM

jj Fialo. Daně nezvýšíme. Tečka.

Jako bývalý učitel dějepisu si můžete pochvalovat, že právě vstupujete do dějin.

8 5
možnosti
JK

J91i21ř28í 62K63ü76h18r

7. 9. 2023 5:44

A neříkala něco o snížení schodku rozpočtu? Protože to mě zajímá více, než DPH na pivo.

2 6
možnosti
VF

Je dobré si položit co nám stát za to zvýšení daní a poplatků dá. Bude jeho fungování efektivnější? Ubude byrokracie a nutnosti navštěvovat všemožné úřady a dokládat údaje kterými stát dávno disponuje? Ta změna DPH to je paskvil jak má být. Jsou tam nelogické změny a navíc to má státu vynést méně. Proboha proč 3 sazby jsou moc a 2 jsou ok? Vždyť je všechno přes IT není problém to v nich nastavit. Nebo jsou ve vládě takoví retardi že si víc než 2 nezapamatují? Jenže ona je ještě 0 sazba o ní se nemluví ale je.

1 4
možnosti
JS

Na začátku volebního úspěchu koaličního slepence stala věta "Daně zvyšovat nebudeme". Realitou je pravý opak. Lidé pochopte, lhali nám pro naše dobro. Snad daně budou také jejich začátek konce, protože stále více lidí se začíná těšit na volby.

6 2
možnosti
JK

A co se po volbach s rozpoctem asi stane, kdyby je vyhral Babis? KONKRETNE

1 0
možnosti
JO

J66i35ř98í 57O58p32l11t

7. 9. 2023 3:18

právo se tu pořád jen ohýbá momentálním potřebám státní kasy a vydává se to za veřejný zájem. neohýbá se ani potřebám celostní ekonomiky, když už, ale čistě jen zájmům státní kasy. politici jsou v politice 10 let a víc, vytvořili obří dluh, a teď z toho mají paniku a jednají pod jejím vlivem, jejich boj proti tzv nenávisti, to je projev jejich strachu z viny za stav ekonomiky státu. pokud by přišla další energetická krize v zimě, vystřelení cen energií o 300 procent, nebo víc, jako loni, tak by čnb už neudržela korunu, stát dávky, a ta krize by naplno spadla na lidi a firmy většinou už vyčerpané předchozími 3 roky. celá jedna generace bude trpět následky toho, co tu politici 30 let dělali se státními financemi, protože z tohohle se stát dříve jak za 20 let nedostane, pokud se z toho vůbec někdy dostane.

6 2
možnosti

M89i22l83a27n 95Č62e77c90h

7. 9. 2023 0:22

Tak Janulík přesně jako celé ANO, a i vlastně socani, 'žijeme tady a teď', co bude v budoucnu, kde vzít peníze,nezájem. Hlavně se všem populisticky zavděčit...

8 9
možnosti
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Už potřetí za měsíc. Severokorejští vojáci opět překročili linii s Jižní Koreou

21. června 2024  6:26

Severokorejští vojáci pracující v demilitarizované zóně ve čtvrtek znovu nakrátko překročili...

Na Ukrajině kvůli odstávkám dodávek vody hrozí žloutenka a cholera

21. června 2024  6:17

Kvůli výpadkům v dodávkách elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a...

Poslanci rozhodnou o korespondenční volbě, je stanoven pevný čas hlasování

21. června 2024  5:23

Češi, kteří žijí, pracují či studují v zahraničí, nejspíš dostanou šanci při volbách poslat svůj...

Střelba na fakultě: Vysvětlujeme chyby policie v souvislostech

21. června 2024

Premium Policie otočila. A poprvé přiznala, že ne vše, co předcházelo střelbě na Filozofické fakultě...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!