Hamáček kecal, tvrdí europoslanec Vondra. Vyzval ho k rezignaci

  • 114
Těmto cimrmanovským povídačkám nevěřím, nemůže jim věřit ani sám vicepremiér Hamáček, prohlásil v Partii na CNN Prima NEWS europoslanec a člen ODS Alexandr Vondra. Předsedu ČSSD poté označil za kecala a vyzval ho k rezignaci. Pochyby o Hamáčkově cestě má také poslankyně KSČM Miloslava Vostrá. Poslanec za ANO Robert Králíček naopak vládnímu kolegovi věří.

„Těmto cimrmanovským povídačkám nevěřím, nemůže jim věřit ani sám vicepremiér. Kecá, jako když tiskne,“ řekl v Partii Vondra na téma, jestli věří Janu Hamáčkovi, že jeho plánovaná cesta do Moskvy měla být jen zastíracím manévrem.

Hamáček měl let do Moskvy zamluvený, vyhození Petříčka je pro něj podružnost

Hamáček se prý snažil udělat co nejvíce pro českou zemi i pro svou vlastní kariéru. „Chtěl být geroj, který přiveze medicínu, ale řešil to v nesmyslném kontextu. Kdyby tam vyrazil, stane se objektem vydírání, ještě se to obrátí proti němu – a to si nespočítal. Museli mu to říct až ostatní. Není to na kriminál, ale na rezignaci,“ vyzval Vondra k odchodu z vlády.

Poslankyně KSČM Miloslava Vostrá má podobný názor jako europoslanec. „Jsem na velkých pochybách, co pan vicepremiér říká. Rozumím panu prezidentovi, pro mě jako občana by bylo pochopitelné, kdyby řekl, že jel jednat o Sputniku, až bude schválený, a debatovat o summitu Putina a Bidena. Následné vysvětlování ale pro mě není důvěryhodné,“ vzkázala komunistka šéfovi ČSSD.

Naopak vládní poslanec za ANO Robert Králíček nemá důvod, proč svému kolegovi z koalice nevěřit. „Dokážu pochopit slova o kamufláži. Nedovedu si představit, že by tam v tu chvíli jel. Sám bych se bál, že bych se třeba už nevrátil,“ zastal se Hamáčka. Vicepremiérovi věří také Jiří Kobza z SPD.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video