Místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček hovoří s novináři po setkání v...

Místopředseda vlády a ministr vnitra Jan Hamáček hovoří s novináři po setkání v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem. (29. září 2020) | foto: ČTK

Hamáček se vyléčil z covidu, po dvou týdnech opustil domácí izolaci

  • 13
Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček se vyléčil z covidu-19 a vrací se do práce, oznámil v pátek na Twitteru. Pozitivní test na koronavirus měl předminulý týden, od té doby setrvával v domácí izolaci. Na sociální síti poděkoval za podporu ve svém boji s onemocněním.

„Chtěl bych všem poděkovat za slova podpory během mého boje s covidem. K dnešnímu dni jsem byl uschopněn, tudíž se vracím do práce,“ napsal předseda sociálních demokratů.

Hamáček se nechal poprvé testovat po setkání s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (ČSSD), který měl rovněž pozitivní test. Toman je ale nyní po více než dvou týdnech zpátky v úřadu a podle mluvčího resortu Vojtěcha Bílého se cítí dobře, sdělil v úterý.

Z členů vlády se s koronavirem momentálně potýká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). Má bolesti hlavy a rýmu, uvedla ve středu na Twitteru.

Karanténu už dříve podstoupili také místopředsedové ČSSD a ministři Tomáš Petříček a Jana Maláčová. Nevyhnula se ani politikům za hnutí ANO, v dobrovolné izolaci byl ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček.

Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na konci srpna se koronavirus potvrdil v Poslanecké sněmovně. Pozitivně byla testována bývalá ministryně obrany a pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) a více než deset poslanců bylo týden v karanténě.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video