Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Policie zahájila stíhání komunistických funkcionářů Jakeše a Štrougala

Policejní Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu (ÚDV) zahájil stíhání někdejšího generálního tajemníka Komunistické strany Československa Miloše Jakeše, bývalého předsedy vlády Lubomíra Štrougala a exministra vnitra Vratislava Vajnara. Obvinění jsou ze zneužití pravomoci v souvislosti s používáním střelných zbraní na československých hranicích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je velice zajímavé že po roce 2008 se nepodařilo objastnit nehodu ve Studénce a mnohé jiné kauzy např.H systém.Ted je nový trend stíhat bývalé komunisty za trestné číny které se udály před 40 lety.A také jak se vypořádaly z prokurátorem Vašem co odsoudil pana Píku a Horáková. Blahopřejí policii ČR která nedovede vyšetřit ani Mosteckou uhelnou a ani Bakalu.

1 0
možnosti
Foto

J97i69ř58í 21E57r61b84e66n

2. 12. 2019 22:01

H-Systém i Studénka jsou už dávno u soudu.

Naopak soudruzi Jakeš, Štrougal a 65 dalších lidí ještě ani nebylo obžalováno. Poslední úmrtí, které je jeji (ne)činnosti připisováno, je tuším z léta 1988, takže 31 let, nikoliv 40 let.

0 0
možnosti
PK

Státní Orgány- policie- 1989 dohoda s komunisty o předání moci Občanskému Fóru,byla jednoznačná - v dnešní době 2019 - je tento úkon zcela zbytečný a směšný,navíc - všichni ,kteří to navrhují - podporují - nezodpovědně kradou peníze daňovým poplatníkům,protože konají směšnou činnost a jsou vlastně sami směšní - lze jenom doporučit účastníkům této panychidy nebo komedie,aby vzaly rozum do hrsti a vlastně jde o jednoduché kupecké počty - když už to nebylo dřív teď to ničemu nepomůže.

Za komunistů to naše rodina neměla jednoduché - já také ne, ...no,přesto mi toto počínání připadá směšné a zbytečné - na co si to vlastně chcete hrát - na spravedlnost?? už není rok 1990 - to se ještě něco dalo dělat, ale v roce 2019 ??

státem požehnaná šaškárna.

1 0
možnosti
Foto

To je ale šaškárna, když už je chtěli soudit, tak v devadesátých letech. A bylo by to zcela na místě. Teď, vždyť se nedožijí konce soudu

1 0
možnosti
DR

Z toho nič nebude, zbytočná námaha , "dedulovia, 97 a 95 roční vám pri našej justícii skôr zomrú ako sa postavia pred súd!

Pripomeňme si Polednovú , Vašša ....čo sa dosiahlo !Nič!

Keď ich nesúdili niekedy v 1999 , tak teraz nech nie sú trápny!

0 1
možnosti
MH

Rychlost naší policie, stejně jako soudů, mě nepřestává fascinovat.

1 0
možnosti
DK

D12a85n68i21e77l 49K76r40o61c

1. 12. 2019 13:53

Přeji soudruhům JUDr. Lubomíru Štrougalovi a Miloši Jakešovi pevné zdraví a ještě mnoho spokojených let. Děkuji za krásný život v socialismu a státní příspěvek 125.000 Kčs ( dnes cca 1.300.000 Kč ) naší rodině na stavbu rodinného domu.:-)V[>-]R^

3 0
možnosti
MZ

Bublina, někdo se potřebuje zviditelnit. Skončí to stejně v hluboké temnotě vesmíru jako "x" trestních oznámení na Františka Čubu.

Stejné zákony platí v celém demokratickém světě, počínaje USA, konče Českem a Slovenskem. Primárně se nestřílelo se "na hranici", ale na osoby pohybující se v zakázaném (uzavřeném) prostoru. Vymezené hraniční pásmo široké od několika kilometrů po stovky metrů (Valticko, Mikulovsko, České Velenice, Ašsko) nebylo v rozporu "s mezinárodním paktem o lidských právech" zaručujícím svobodné opuštění domovského státu. Podobně tak je zakázán vstup do strategických prostorů (jaderné elektrárny), vojenské prostory apod. Zkuste se dostat do prostor jaderných elektráren. Když se někomu podaří překonat plot, tak ho nepochybně zachytí kamery nebo jiná signalizace a nezastaví-li na ústní výzvu, varovný výstřel musí počítat s tím, že jeho pohyb bude zastaven střelnou zbraní. Stejně dopadne ten, kdo se pokusí vniknout do vojenských objektů v USA nebo věznic.

To je obecná povinnost strážní služby, kdekoli ve světě. Ta nemůže vědět, co má osoba neuposlechnuvší výzvy k zastavení ani varovného výstřelu za lubem.

Pohraničník nemohl primárně vědět, zda osoba vniknuvší do hraničního (zakázaného pásma) není uprchlý zločinec nebo pachatel trestného činu.

Svobodně bylo možné po zelené hranici přejít do Maďarska, Polska, NDR, kde plot nebyl, nicméně hranice byla střežena, plot tam nebyl, po nikom se nestřílelo. Jiná věc je, zda by nebyl zadržen pohraničníky sousedního státu. Že se dalo takto "emigrovat" dokazuje případ Stanislava Devátého, který se skrýval v Polsku a byl amnestován Husákem.

Tzv. železná opona byla nesmyslná, stejný plot "dnes" stojí v Maďarsku na hranici se Srbskem, postavili ho Slovinci na hranici s Chorvatskem. Podmínkou vstupu Slovenska do "schengenu" bylo "železná opona na hranici s Ukrajinou. "Západní Evropa" mohla proti železné oponě bojovat zrušením vízové povinnosti.

2 0
možnosti

Dost pozdě. Tohle mělo být už před 30ti lety. Jestli je ještě vůbec odsoudí, tak to bude "doživotní trest"... :) moc tomu ale nevěřím.

Nejvíc mě dostal dokument (Konspirace 89 - https://www.ceskatelevize.cz/porady/12631745496-konspirace-89/) vysílaný na ČT2 o 17. listopadu 89, kde se probíraly i konspirační varianty, jak to probíhalo a proč k tomu došlo atd. Rozhovory s různými aktéry, kde bylo pod jménem uvedeno co byl aktér před rokem 1989 a nyní v roce 2019. Takže třeba Alojz Lorenc 1989 - Šéf STB, 2019 - Podnikatel. 2019 a Podnikatel bylo uvedeno v podstatě u všech jemu podobných papalášů (KSČ), kterých se v dokumentu na něco ptali. Děs běs... Před rokem 1989 komunističtí papaláši, dneska podnikatelé, kteří se mají určitě dobře. Kdo z nich si něco odseděl - snad ani nikdo. Je to smutné... ;-(

1 0
možnosti
AD

"Psohlavci" nesou take vinu, mohli strilet do vzduchu!! Za chyceni "narusitele" byla odmena!!!

0 0
možnosti
DR

Za chyteného "narušiteľa" dostal vojačik hodinky s nenovaním od veľiteľa pohraničnej brigády , opušťák a bol vyfotený pod bojovou zástavou !

Potom sa nedivme , že pred Vianocami a Veľkou nocou bol boli polovačky na narušiteľov! Chytiť za každú cenu , aj keby ho mali na rotu dotiahnúť za nohy zastreleného , ako divú sviňu!

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

ANALÝZA: Terorismus se vyplácí, vzkázali Palestincům. Gesto ve špatnou dobu

24. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Je to vzácnost, když Izraelci od rána vědí, co je ten den čeká. Ve středu to tak bylo. Od rána byly...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Rozhodněte o vítězi ankety Bloger roku 2023, hlasujte do konce května

24. května 2024

Anketa Bloger roku 2023 je ve finále a o vítězi se rozhodne do konce května. Právě do posledního...

Na Mallorce se zřítila restaurace. Nejméně čtyři lidé zemřeli, desítky zraněných

23. května 2024  22:48

Po pádu části budovy přímořské restaurace ve městě Palma na španělském ostrově Mallorca večer...