Diskuze

První český pár gayů uspěl u Nejvyššího soudu, oba je uznal za rodiče

První český pár homosexuálů prosadil, aby v rodném listě jejich dítěte byli jako právoplatní rodiče zapsáni oba partneři. Na začátku května jejich žádosti podle zjištění iDNES.cz vyhověl Nejvyšší soud. Dítě dvojici mužů v USA odnosila náhradní matka. V Česku je takový proces nelegální.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Uz me vazne stve, jak nekdo zde na na nas, gaye a lesby, neustale nadava, prava deti sem a tam, ale co sami tihle kritici udelali pro deti sve ci cizi? Co deti v ustavech? Co jste udelali pro ne, ze vam vadi, ze bude jedna holcicka vyrustat u dvou milujicich rodicu? Vam nezalezi na konkretnim diteti, vam zalezi na vasich smyslenych jistotach a principech, pro ktere jste schopni obetovat osudy deti, kterych se to tyka.

0 1
možnosti
JK

Přeju homosexuálům, ať jim to vyjde.

1 0
možnosti
VS

Teď už chybí jen Nařízení EU, podle kterého budou i muži rodit...:-o

0 0
možnosti
ID

Kdo si clanek pozorne precetl, musi uznat, ze soud se nemohl z lidskeho hlediska zachovat jinak.

0 0
možnosti
KJ

K75a29r24e16l 19J47a89r33o55š

21. 5. 2018 22:47

Soud pouze potvrdil rozsudek soudu v Kalifornii. Jinak to ani nešlo, protože by dítě bylo jinak úplně bez rodičů. Biologická matka, občanka USA, se nároku na dítě vzdala. Pro ni ten rozsudek platí. Není jasné kdo je biologický otec. Český soud to nemohl změnit. Mohl pouze uznat, že Karolína má dva táty, jak rozhodnul soud v USA, nebo to zamítnout, a v tom případě by Karolína neměla nikoho a musela by se vrátit do USA, kde by se ocitla bez rodičů. Soud proto rozhodl v zájmu dítěte.

0 0
možnosti
MH

M73a97r18e19k 98H24r52u95b50y

19. 5. 2018 21:54

Takze nase pravo je podrizene nejen pravu EU, ale ted uz i pravu USA?

Ma vubec nase justice jeste nejaky smysl?Rv

2 3
možnosti
MJ

S právem USA nemá tenhle rozsudek nic společného, nejspíš jste si článek nepřečetl, nebo jeho podstatu ignorujete.

Dítě má v rodném listu dva otce, české občany. Český stát na tom nemůže nic změnit. Musí tedy zaručit, aby dítě mohlo vyrůstat v rodině, do které patří. Soud neměl žádnou jinou možnost - alternativní řešení neexistuje. O tom už rozhodl ústavní soud v podobném případu před rokem, a rozhodnutí ústavního soudu je pro ostatní soudy závazné.

Je zřejmé, že volání po změně zákona, který u nás znemožňuje přiznat společné rodičovství homoparentálním partnerům, bude nakonec i v důsledku obou precedentních rozsudků úspěšně vyslyšeno, protože stát nesmí svévolně zasahovat do rodičovských práv uvnitř existující a normálně funkční rodiny. Takové zasahování je proti zájmům dítěte.

4 2
možnosti
AD

Přírodu nelze obelstít! Stačí když "společné" dítě bude potřebovat na př. ledvinu nebo jiný orgán vhodný pro adopci!8-o:-(

0 4
možnosti
MJ

Přírodu opravdu nelze obelstít: transplantovaný orgán musí vykazovat soubor kompatibilních znaků, jejichž nezbytnou shodu ani pokrevní příbuznost automaticky nezaručuje. Nejčastěji bývá proto nutné hledat dárce mimo rodinu.

Živý dárce navíc může poskytnout pouze jeden z orgánů párových, který může postrádat: prakticky se to týká skoro výlučně jen ledviny. U jiných orgánů taková možnost není. Teoreticky by byla ještě například u kostní dřeně, jenže tam se v rodině téměř nikdy shoda nenajde.

2 0
možnosti
VP

V47ě54r56a 51P13e25t11r52ů

19. 5. 2018 21:36

Chudák dítě který se do homorodiny dostane

2 5
možnosti
RK

hehe.

Naštěstí dítěti to je jedno. Ono vnímá jestli ho ti lidé mají rádi.

1 0
možnosti
MH

Mě to přijde silně sobecké, upřít dítěti mámu.

1 3
možnosti
MH

á, už chápu to mínus, já tam mám chybu, omlouvám se a opravuji “Mně”

0 0
možnosti
KD

K63a60r95e57l 41D12r83d11a

19. 5. 2018 19:28

Logos ČR je křesťanské hnutí za integraci LGBT v křesťanství. Co mi tak říkají, jde o boj se zkostnatělými názory ze středověku a střety s netolerantními duchovními, co nechtějí mladým křesťanským aktivistům plným "pravdy" a nadšení ustoupit ani v tom nejmenším.

Republiku živí kauza sebevraždy Filipa, co se místo coming outu rozhodl stát se mučedníkem a posmrtně hlásat větší toleranci křesťanů k LGBT. Prý si ve svých 14 letech plně uvědomil, jaká šikana by ho jako gaye čekala. Maličkost, jeho teta vede Logos ČR a jeho matka, teta, otec, sestry... dnes LGBT propagují.

Jen mě napadá, jak vypadají konce gaye ve velmi osvícené rodině, co s LGBT nemá problém. A zkostnatělé názory mají samozřejmě jen špatní duchovní. ;-)

(Nebezpečí homosexuálních rodin, které by mě vůbec nenapadlo. Dobře poučené děti o tom, jak jsou LGBT u nás šikanováni.)

1 1
možnosti