Hasiči kraje spolu soutěžili

Tišnov - Osmadvacet hasičů ze sedmi územních odborů Jihomoravského kraje se v pátek 14. září utkalo v 1. ročníku krajské soutěže ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. "Čtyřčlenné týmy hasičů ze všech okresů kraje, vyzbrojené hydraulickými nůžkami, rozpínacími kleštěmi i další technikou k záchraně účastníků dopravních nehod, změřili svoje kvality při vyprošťování řidiče a spolujezdce z vraku havarovaného automobilu," řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.
Prohlédněte si fotogalerii.

Každý tým musel do deseti až patnácti minut z vozu vyprostit osádku a poskytnout první pomoc řidiči, u něhož bylo podezření na zranění krční páteře, a vážně zraněnému spolujezdci.

Cílem soutěže bylo prověřit profesionalitu a zručnost hasičů, kteří mají na starost záchranu účastníků vážných dopravních nehod na celém jihomoravském úseku dálnic D1 a D2 a řady dalších frekventovaných silničních tahů. Například jen za první pololetí letošního roku hasiči v kraji zasahovali u 442 z celkového počtu 572 nehod, které si vyžádaly 25 obětí na životech a 385 zraněných lidí.

Hasiči v Tišnově ctí památku obětí teroristického útoku na USA

Hasiči z jižní Moravy v Tišnově uctili památku obětí USA

Hasiči na cvičení v Tišnově drží tři minuty ticha za oběti USA

Klání je přerušeno - hasiči v Tišnově drží tři minuty ticha

Tři minuty ticha za oběti v USA hasiči při cvičení v Tišnově uctili


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video