Generální ředitel České televize Petr Dvořák

Generální ředitel České televize Petr Dvořák | foto: Česká televize

Generální ředitel ČT Dvořák se mezi svátky zranil na lyžích, zlomil si pánev

  • 51
Generální ředitel České televize Petr Dvořák se vážně zranil na lyžích, a to během vánočních svátků. „Zlomil si pánev. Nyní je v domácím ošetřování,“ potvrdila pro iDNES.cz mluvčí ČT Karolína Blinková.

Dvořák je ve vedení České televize již 12 let. S informací přišel v sobotu ráno deník Blesk.cz.

Ke zvýšené opatrnosti na sjezdovkách vybízejí i experti. Na konci roku, a i nyní na začátku, je zima v evropských skiareálech spíše zelená než bílá, nedostatek sněhu na sjezdovkách je přitom důvodem častých nehod.

Kvůli pádu mimo zasněžené úseky se zvýšil také počet smrtelných nehod. Odborníci varují před kvalitou sněhu a nabádají příležitostné lyžaře a snowboardisty, aby nepřeceňovali své síly a přizpůsobili jízdu svým možnostem.

Méně sněhu, přesto víc úrazů. Svahy jsou plné, není kam uhnout, varují experti

Dvořák se v uplynulém týdnu již nezúčastnil jednání Rady ČT, na kterém se řešila kauza s Markem Wollnerem ohledně sexuálního obtěžování a bossingu. Stanovisko generálního ředitele, že nic nenasvědčuje tomu, že by Wollner spáchal trestný čin, proto radním tlumočil šéf komunikace České televize Vít Kolář.

Petr Dvořák

Dvořák je od roku 2011 generálním ředitelem České televize. V letech 2003 až 2010 působil jako generální ředitel na konkurenční TV Nova. První funkční období mu skončilo na ČT v září roku 2017. V březnu 2017 se přihlásil do výběrového řízení na funkci generálního ředitele ČT i pro další období.

V dubnu 2017 získal v prvním kole volby nejvíce hlasů, a to všech 15 možných hlasů. Postoupil tak do druhého a konečného kola volby. Druhé funkční období mu tak začalo 1. října 2017 a skončí 30. září 2023.

Wollner poté v pátek oznámil, že z televize odchází. Učinil to na základně vzájemné dohody se zaměstnavatelem. Obě strany to považují za krok ke stabilizaci situace v ČT. „Bylo to vzájemné a teď si potřebuji především odpočinout, dlužím to i své rodině, která byla pod nesmírným tlakem. Pak se uvidí,“ uvedl pro server iDNES.cz Marek Wollner.

Tento krok je výsledkem vzájemné dohody, náročné pro obě strany,“ uvedla televize ve svém tiskovém prohlášení.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video