Policisté přivádějí Michala Redla na k soudu, který rozhodoval o vazbě pro...

Policisté přivádějí Michala Redla na k soudu, který rozhodoval o vazbě pro obviněné v kauze korupce v pražském dopravním podniku. (17. června 2022) | foto: Michal Růžička, MAFRA

STALO SE DNES: Zásoby zbraní pro Ukrajinu se tenčí. Benzin na novém maximu

  • 3
Premiér Fiala hovořil s šéfem NATO Jensem Stoltenbergem o dodávkách zbraní pro Ukrajinu. V Praze se lidé mohli naposledy rozloučit se zemřelým místopředsedou hnutí STAN Věslavem Michalikem. Stát se odvolal proti prodloužení nesvéprávnosti obviněného Michala Redla. Lidé budou moci vyjádřit souhlas se sexuálním stykem přes aplikaci. Cena benzinu je na novém maximu, nafta během týdne zdražila o korunu. Přinášíme přehled čtvrtečních událostí.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ve čtvrtek po schůzce s českým premiérem Petrem Fialou poděkoval České republice za pomoc ukrajinské armádě a ukrajinským uprchlíkům. Šéf české vlády nicméně na tiskové konferenci řekl, že ČR už v podstatě vyčerpala zásoby zbraní, které by mohla bránící se Ukrajině poskytnout.

České zásoby zbraní pro Ukrajinu se tenčí, řekl Fiala šéfovi NATO

Více než týden po náhlém úmrtí místopředsedy hnutí STAN a starosty Dolních Břežan Věslava Michalika se v pražském kostele U Salvátora konalo poslední rozloučení. Michalik zemřel v 59 letech 12. června na srdeční selhání.

V Praze se lidé mohli naposledy rozloučit s Věslavem Michalikem

Okresní státní zastupitelství Plzeň-město se odvolalo proti rozhodnutí plzeňského okresního soudu prodloužit omezení svéprávnosti podnikateli a lobbistovi Michalu Redlovi, který je stíhaný v kauze korupce v pražském dopravním podniku. Na čtvrteční podané odvolání upozornil deník Právo. Vedoucí plzeňských krajských žalobců Anna Maříková uvedla, že zastupitelství podalo odvolání na základě nově zjištěných skutečností, které mu dříve nebyly známy.

Stát se odvolal proti prodloužení nesvéprávnosti obviněného Redla

Snížit počet sexuálně motivovaných trestných činů a vytvořit bezpečné sexuální prostředí chce nová mobilní aplikace XPass. Její pomocí mohou lidé vyjádřit oficiální souhlas se sexuálním stykem. Aplikaci si lze od čtvrtka zdarma stáhnout pro iOS a Android, řekla novinářům zakladatelka projektu Alena Sadílková.

Lidé budou moci vyjádřit souhlas se sexuálním stykem přes aplikaci

Cena benzinu dosáhla nového maxima. Ve středu stál Natural 95 v průměru 47,96 koruny za litr, za uplynulý týden zdražil o 27 haléřů. Cena nafty vzrostla o víc než korunu (1,06) a na čerpacích stanicích stojí 48 korun.

Cena benzinu je na novém maximu, nafta během týdne zdražila o korunu


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video