Bývalý hokejista Dominik Hašek (4. dubna 2022) | foto: Anna Boháčová, MAFRA

Hašek: Do dvou let chci do politiky, senátoři mě zákonem o Rusku zklamali

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek chce vstoupit do politiky. S myšlenkou si prý pohrával už delší dobu, přesvědčit ho pomohla i válka na Ukrajině. „Chci mít možnost víc ovlivňovat směřování naší země a život v ní,“ řekl v rozhovoru pro MF DNES. Kam by chtěl kandidovat a za koho, si ale zatím nechal pro sebe.

„Během roku či dvou bych se do politiky chtěl dostat, ale uvidíme, jaké budou možnosti,“ nastínil Hašek. V průběhu příštích dvou let se v Česku uskuteční volby do třetiny Senátu, europarlamentu, krajských zastupitelstev i do Sněmovny. Možností je tedy řada.

O zlatého medailistu z Nagana je patrně mezi stranami zájem. „Mluvím s lidmi, kteří jsou politicky angažovaní na nejvyšších místech. Ale v tuto chvíli to cítím tak, že bych chtěl do politiky spíše jako nezávislý,“ vysvětlil Hašek. V rozhovoru mluví také o svém návrhu zákona, který by zakazoval českým občanům práci v Rusku, i o tom, proč už nesleduje zápasy NHL.

Na politiku jsem myslel už dřív, ale teď, kdy je nebezpečí podobné jako ve 30. letech minulého století, chci být o to víc prospěšný.

Dominik Hašek

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video