Diskuze

Průzkum: Největší oporu mají Ukrajinci v Polácích a Češích. Maďary nezajímají

Češi jsou ochotni přijmout uprchlíky z Ukrajiny, do rodiny by si je však vzít nechtěli, zjistil průzkum agentury STEM/MARK spolu s European National Panel. Další členové visegrádské čtyřky (V4) a Bulhaři jsou také pro přijímání uprchlíků do země. Poláci projevují nejvíce solidarity, naopak Maďarsko je potřebným nakloněno nejméně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Maďary nezajímají, na nás Moravany se neobracejí

0 0
možnosti
VS

A jiný nedavny průzkum přinesl info, ze snad 2/3 Slovaku je v konfliktu pro vitezstvi Ruska, tak co pruzkum, to jiny vysledek:) A urcite tento byl proveden jeste pred tou UA raketou v Polsku.

2 0
možnosti
MN

Tak jasně - u nás tolik nevraždili. Ale Poláci mě překvapujou.

0 0
možnosti
ID

Polaci maji vic a delsich spatnych zkusenosti s Rusy.

0 0
možnosti
IV

I48v24a57n 74V94a74r33g54a

21. 11. 2022 19:38

Uz dokopy o 51% zvysenie poplatkov(prve bolo v aprili) za tranzit ropy z UA.nuz asi sa svet,Slovensko malo snazi pomahat Ukrajine,ci uz postaranim sa o desatisice utecencov,dodavky a opravy zbrani,financna pomoc atd..Dakujeme Kyjevu za pekny vianocny darcek..

1 0
možnosti
LM

jasne, z Bruselu sem prijeli tankama

0 2
možnosti
Foto

If, to mi odľahlo, že si Slovensko nestojí zle.

4 0
možnosti
JM

Ale stejně mu Ukrajina podobně jako Maďarsku zvýšila popltky za tranzit plynu. Takže je po radosti. :-)

4 4
možnosti
RK

Jako vždycky platí, že ti, kdo se nejvíc nezajímají o druhé a odmítají jim pomoct by nejvíc řvali o pomoc, kdyby ji sami potřebovali. Madaři by také potřebovali aby se na ně někdo vykašlal v nouzi, aby se jim rozsvítilo.

4 2
možnosti
Foto

Kdo zná dějiny, toho ty rozdíly nepřekvapí. Značná část současné Ukrajiny byla po staletí maďarská, podobně jako Slovensko. Z toho vyplývá jisté napětí mezi národovci obou států. Bulharsko a Srbsko byly ovšem vždy vděčné Rusům za pomoc proti chanátu, pro nás to byli Mongolové, pro Rusy, Bulhary a Srby Tataři. Rozpad Osmanské říše na přechodu z 19 do 20 století vygeneroval řadu států, které dlouhá století žily jako gubernie Istanbulu.

Ostatně po rozpadu Rakousko.Uherské říše vládnou podobné nálady i v našich končinách, dlouho také gubernie Vídně, posléze protektorát říše německé a v nedávných 40 letech gubernie Moskvy. Je to dědictví minulosti, které padá i na Brusel. I nadšení pro panstvo v Bruseli se drží velmi v mezích.

10 2
možnosti
JL

Udělal dobře. Nám stačí to, co nám předvádí v domě.

4 0
možnosti