CzechTek 2005 - zásah policie

CzechTek 2005 - zásah policie na technoparty (30. července 2005) | foto: Petr Krupička

Byl důrazný zákrok na místě?

  • 10
Jsem možná idealista. Zlo má být potrestáno a spravedlnost vždy zvítězí (tak mne to učil tatínek). Rozhodně nejsem zastáncem těch, kteří si myslí, že hozením kamene nějakou spravedlnost vybudují. Ale neměl by to být ani poslední hlas, kterému druhá strana ještě rozumí.

Nejsem právník (a občas mi vadí, že rozhoduje váha nedokonale postavených zákonů a předpisů), tak posuzuji události z hlediska morálky nebo čistě logiky. Dav v sobě skrývá určitou anonymitu, která vede určité jedince k projevům agresivity. Mohu se sice za některé lidi stydět, ale určitě nemám právo předem odsoudit celou skupinu. Člověk má právo svobodné volby, ale současně za ni musí mít i zodpovědnost

Rozhodně nechci upírat policii právo určit "zda byl na místě porušen zákon". Ale "zákonným" prostředkem nebudu považovat bití do bezbranného či ohrožování střelnou zbraní  někoho, kdo byl předem pacifikován.

"Veřejný činitel" požívá jistě nadstandardní práva (a tím i snad povinnosti), ale paragraf na oprávněnou sebeobranu by snad měl být stejný pro všechny.

Názor čtenáře byl redakčně upraven.

CzechTek 2005CZECHTEK 2005 - policie vs. techno
- vše o technoparty a policejním zásahu
- články, názory, fotografie, infografika

Čtěte přílohu www.idnes.cz/czechtek

Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Video