Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Babiš chce nižší daně pro středněpříjmové skupiny, restaurace i u piva

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš podpořil v úterý snižování daní u nízko- a středněpříjmových skupin. Chce se také znovu podívat na nyní patnáctiprocentní sazbu DPH u restaurací a hotelů a hledat prostor pro její snížení. To, že stát loni hospodařil s přebytkem 61,8 miliardy korun, chce také využít ve volební kampani ANO.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Kde je ten nový úřad, který by toto prohlášení orazítkoval jako dezinformaci? Daň z příjmů ti s nižšími či středními příjmy buď neplatí, nebo díky slevám na dani jen v nízké míře (vycházím z průměrné mzdy). DPH, spotřební daň atd. platí všichni dle své spotřeby. A další zásah do DPH či spotřební daně jen přidělá náklady na IT služby, které v konečné fázi zaplatí kdo....?8-o

2 0
možnosti
VB

Blíží se volby, každá finta dobrá. S EET naštval plno malých podnikatelů. Aby to kompenzoval přišel s nápadem vyjmout z EET podnikatele s menším obratem i když věděl, že mu to neprojde. Teď chce zrušit ostudný udavačský EET-WEB, který by mu i bolševik záviděl i když dobře ví, že mu to opět neprojde. A teď nižší daně pro středněpříjmové skupiny atd. Jen předvolební komedie.

1 0
možnosti
PR

Je nesporné, že pochybně získaný přebytek státního rozpočtu způsobuje jistou euforičnost politiků projevující se snižováním daní, navyšováním rozpočtů a podobně. Ptám se proč pochybně ušetřené peníze (snížené státní investice, nesplácení státního dluhu a podobně) neinvestují? Je jasné, že tohoto kvazi úspěchu budou chtít politici zneužít k předvolebnímu boji, ale to není síly ve státě, která by přemýšlela trochu selským rozumem?

3 1
možnosti
AT

Dámy a pánové,proč mně hloupému důchodci nepřipadá,že by pan Babiš byl pro mě přijatelnější než politici z ČSSD ?Pro mě jednoduchá odpověd ́.Měl a má plná ústa péče o nás důchodce,ale když to měl a má prokázat,jedná jinak. Vzpoměňte si,s jakou nevolí přistoupil (ustoupil) ČSSD, on trval na částce o 100 kč nižší,aby nám bylo přidáno 300 kč k dosavadnímu důchodu.Jeho EET má za následek,že mazaní čeští ( vyčuraní ) podnikatelé,např. výrobci a prodejci potravin,tiskovin atd.si to navýšení jedoduše promítají do zvýšení cen svých spotřebních produktů.(zdražení všech potravin v bufetech,Deníky o 1.kč dražší, atd.)Jak mně důchodci moc pomůže ono vládní "přilepšení + babišné",když proti této " vyčuranosti " výše zmíněných, neexistuje účinná kontrola,aby tomu byla učiněna přítrž.8-o;-O Moje životní náklady tak i přes ono přilepšení se zvýší a životní úroveň se nijak nevylepší a s růstem cen všeho (potraviny,tisk,nájemné,vodné,stočné,teplo atd.) se v letošním roce spíše sníží.Hold jsem " protivnej,rejpavej, hloupej a nevděčnej důchodce " Hezký den.

1 1
možnosti
AT

oprava .... Hold - správně Holt . sorry ;-)

0 0
možnosti

Populistický zloděj a korupčník zas slibuje. Co naplat, že je stíhám pro podvody a korupci. Pokud o tom zaplacená media mlčí pak ovce nic nevidí. To raději ODSTOP09 jak tohoto lháře.

2 0
možnosti
PR

No nezvolením Babiše a zvolením ODST TOP 09 je to trochu z deště pod okap, nemyslíte?

1 1
možnosti
AP

Kvikot opozice, že se málo proinvestovalo, je k smíchu. To se mělo opravovat i za cenu, že není stavba připravena? Někdy se divím, že se opravovala silnice, kde to nebylo akutní, práce pro práci snad ne.

2 3
možnosti
PR

Paní Procházková, co si představujete pod pojmem investice státu? To není jen stavba silnic nebo infrastruktury vůbec, ale i například skupování dluhopisů, nákup zlata, cizí měny a podobně......Ale o Vás už svědčí jen to, že nemáte dostatek informací a ani se je nesnažíte zjistit a opačný názor, než je ten Váš, nazýváte kvikotem.....

3 0
možnosti
JK

J56a36n 54K30r79á33s54a

4. 1. 2017 8:08

Babiše nemusím, ale je třeba se na celou situaci dívat s nadhledem a objektivně. Babiš prostě státní peníze uhlídal, rozpočet dopadl dobře... ano, ekonomice se daří, měl štěstí... ale to zoufalé kvičení jeho kritiků a opozice je k smíchu. Co dokázal Kalousek? Co dokázal Sobotka, když byl ministrem financí? Vytvořil dluh, tuším 160 mld. při 6% růstu ekonomiky... Takže asi takhle: Babiš není svatý, není ideální, ale je to asi to nejlepší, co jsme na MF v posledních 20 letech měli...

5 5
možnosti
JS

Než se začnete vyjadřovat se státnímu rozpočtu, nastudujete si něco málo z ekonomie. Jinak budete vždy k smíchu. To že Bavič dělá blbce z lidí, kteří nemají pojem o fungování státního rozpočtu ještě neznamená, že mu to budeme žrát. R^

9 4
možnosti
JH

Děkuji pane Babiš, včera jsem ze šuplíku vyndal Kalouskovu složenku a smáznul jsem z ní 6000Kč ;-D

1 2
možnosti
MJ

Dobře jste udělal, pan Babiš si za to něco hezkého koupí.

2 0
možnosti
MJ

Koukám, že už i Babiš začal volební kampaň uplácením voličů.

8 0
možnosti
DS

No, za toto hospodaření státu tedy můj hlas Babiš nedostane. Jo, povedl se mu udělat přebytek v rozpočtu, ale za jakou cenu? Nulové výdaje na vývoj, aby se pokryly ty opět výrazně narostlé mandatorní. Státní aparát totiž nezeštíhlil, jak Babiš kdysi sliboval, ale naopak pěkně nabobtnává dál. No a snížit dluh tím, že si napůjčuju mnohem víc, ale momentálně za výhodnější úrok? některá z příštích vlád už dojde do bodu, kdy i tyto výhodné Babišovy půjčky budou po splatnosti a penále bude skákat rychle.

Každý politik umí slibovat, ale jen někteří umí říkat jen část faktů a tak nějak zamlčovat zbytek. ten je přece nepodstatný.

I když, koho dnes volit? Výběr není.

8 7
možnosti
PV

Rozpočet má spojitost s ekonomikou a té se daří nezávisle na Babišovi .... pokud by se ekonomice nedařilo, ta by takové výsledky nebyly, což bohužel požírači koblih nechápou .....

8 4
možnosti
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...