Předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek. | foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ani bazén sava nesmyje z Čunka špínu, říká k auditu Paroubek

  • 1604
Šéf ČSSD Jiří Paroubek zpochybnil audit financí Jiřího Čunka, jehož výsledek dnes zveřejnil vicepremiér Martin Bursík. Podle Paroubka šlo o divadlo. "Výsledky 'auditu' soukromé firmy nemohou nahradit výrok soudu, kterému vláda Mirka Topolánka za pomoci 'justiční mafie' zabránila," tvrdí.

Podle Paroubka bylo dnešní vystoupení Martina Bursíka v diskusním pořadu České televize, kde poprvé zazněly některé závěry ze šetření americké firmy Kroll, vyvrcholením rok a půl trvající "tragikomedie okolo korupční kauzy Jiřího Čunka".

Bursík oznámil, že audit nepřinesl žádná taková zjištění, která by byla důvodem pro odchod vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Jiřího Čunka z vlády. V kabinetu proto zůstane i ministr zahraničí za Stranu zelených Karel Schwarzenberg. - čtěte Audit nepřinesl argument pro odvolání Čunka z vlády, oznámil Bursík

"Ani bazén sava nedokáže smýt z vicepremiéra Čunka špínu, která na něm v důsledku obvinění ze strany policie ulpěla," píše Paroubek. Představitele koaličních stran obviňuje z toho, že jim jde jen o koryta, a proto sehráli "divadlo v duchu 'aby se vlk nažral a koza zůstala celá'“.

"Je jen smutným mementem Strany zelených, že místo striktního prosazování pravidla, které ctila a ctí ČSSD, totiž presumpce viny pro politiky, se její předseda Martin Bursík stal obhájcem Jiřího Čunka," uvádí v prohlášení pro tisk předseda socialistů.

Znovu také vyzývá ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, který si audit u Američanů objednal, aby jeho výsledky zveřejnil. To dnes ostatně jednoznačně přislíbil i vicepremiér Martin Bursík, devětadvacetistránková zpráva i její stručné shrnutí by měly být nejpozději v úterý na internetu.

Byl audit Čunkových financí ze strany politiků jen hrou pro veřejnost?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 neděle 10. srpna 2008. Anketa je uzavřena.

ANO
ANO 8280

NE
NE 2897


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video