Zmizelá dívka nemusí být Anna, tvrdí šéfka FOD

  • 40
Předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková potvrdila dřívější spekulace médií. Prohlásila, že dívka v brněnském centru Klokánek nemusela vůbec být třináctiletá Anna. Mohla být starší.

"První, co mi naši pracovníci řekli, bylo, že dívka vypadá starší než na 13 let. Přisuzovali jsme to tomu, co pravděpodobně prožila," uvedla Vodičková.

Podle ní si děvče celou dobu zakrývalo obličej medvídkem, na hlavě mělo klobouček a nenechalo k sobě nikoho příliš přiblížit. "Kdo to byl, to opravdu nevíme," řekla předsedkyně fondu.

Děvče na zveřejněném snímku podle ní nemusí být to, které do Klokánku přišlo. Fotografie se objevila až po dívčině zmizení.

Vodičková je přesvědčena o tom, že Anně musel někdo k útěku pomoci. "Je nevysvětlitelné, že by nezanechala stopy a že by ji policie po tolika dnech nenašla. Kam by dítě mohlo zmizet?" řekla.

Děvče se do střediska Fondu ohrožených dětí dostalo před deseti dny spolu s týraným sedmiletým Ondřejem, u jehož matky v Kuřimi žilo. Záhy ale ze zařízení zmizelo, policie po něm pátrá.

Video