U Slavkova havarovala do rybníka žena s tříletým synem. Z vody je vytáhli policisté.

U Slavkova havarovala do rybníka žena s tříletým synem. Z vody je vytáhli policisté. | foto: Policie ČR

Žena s malým synem havarovala a sjela do rybníka. Vytáhli je až po čtvrt hodině

  • 187
Policisté zachránili ve středu život matce s malým dítětem, která se po nehodě snažila dostat z rybníka. Havarovala na silnici u Slavkova, její auto se potopilo až po střechu.

"Informaci o potápějícím se autě v rybníce volal po půl druhé odpoledne na tísňovou linku řidič projíždějícího kamionu. Slavkovští policisté pak uviděli ve vodě ženu s malým dítětem, které stačila vytáhnout z kabiny," sdělila policejní mluvčí Alice Navrátilová.

Policisté neváhali a skočili do ledové vody. Silně podchlazenou pětačtyřicetiletou ženu s tříletým chlapcem předali zdravotníkům, kteří oba převezli do nemocnice.

"Řidička dosud není schopna vypovědět, co se stalo. Zarážející na celém případě je nevšímavost okolních řidičů. Podle předběžných informací byla matka se synem ve vodě deset až patnáct minut," doplnila Navrátilová.

Auto vytáhli z rybníka hasiči. "Jeden záchranář v neoprenovém obleku sestoupil do rybníka a prozkoumal auto. Vozidlo pak uvázal na lano a hasiči ho přitáhli ke břehu a vytáhli," popsal akci mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Záchranu zkomplikovalo ještě podezření, že ve voze mohl být ještě další člověk. "Proto byli povoláni i policejní potápěči. Hasiči potápěčům částečně zamrzlý rybník osvětlili a nastavovacím žebříkem jim usnadnili přístup do vody," uvedl Haid. Podezření se ale nepotvrdilo.


Video