Nehoda během natáčení amerického velkofilmu G. I. Joe v centru Prahy | foto: Showpix

V centru Prahy se při natáčení filmu srazil autobus a několik aut

  • 105
Natáčení amerického velkofilmu G. I. Joe v centru Prahy přerušila srážka autobusu a několika osobních aut. Záchranáři po poledni z Rohanského nábřeží odvezli sedm zraněných lidí. Tvůrci filmu, v němž hraje i česká topmodelka Karolína Kurková, při nehodě poničili i terénní vůz značky Hummer.

"Poslali jsme tam dva sanitní vozy a odvezli pět lidí. Dva skončili v nemocnici Na Františku a tři Na Bulovce," řekla iDNES.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Kromě pohmožděnin záchranáři ošetřovali úraz hlavy, palce a naraženou páteř. Všechna zranění jsou ale lehčí.

O něco dříve podle ní odvážela firma Meditrans, která filmařům zajišťovala zdravotnické služby, dva členy štábu. Jeden z nich údajně utrpěl těžší poranění.

Srážka autobusu a několika osobních aut během natáčení amerického velkofilmu G. I. Joe v centru Prahy

To ovšem vyvrací šéfproducent David Minowski z koprodukční společnosti Stilling Films, která Američanům s natáčením v Česku pomáhá. "Moje informace jsou, že tam byla jenom lehčí zranění," řekl iDNES.cz. Potvrdil však, že nehoda se stala právě při natáčení filmu G. I. Joe, kde mimo jiné hraje modelka Karolína Kurková. - čtěte o natáčení velkofilmu

Policie bude vyšetřovat místo nehody nedbalost
Nehoda se stala poblíž hotelu Hilton. "Bylo nám to hlášeno krátce po dvanácté," potvrdila iDNES.cz policejní mluvčí Iva Brožová. "Měl by tam být autobus plus několik osobních vozidel. Mezi poškozenými je i vozidlo hummer," dodala.

Podle TV Nova filmaři zrovna natáčeli scénu, v níž hummer sjede ze schodů na silnici a těsně před autobusem se zařadí do provozu. Terénnímu vozu ale selhalo řízení a autobus do něj z boku narazil. Následovala řetězová nehoda, která poničila i další vozy.

"Nebudeme to šetřit jako nehodu. Stalo se to na uzavřeném prostranství, které si filmaři pronajali," říká Brožová. Místo toho se případu ujmou kriminalisté z Prahy 1, kteří vyšetří, zda ke zraněním nedošlo kvůli nedbalosti.

Přesto, že se bouračka stala na uzavřené silnici, způsobila omezení provozu. "Policisté dvě a čtvrt hodiny prováděli odklon dopravy do ulice Sokolovská, aby mohl být odstraněn poškozený autobus," sdělila Brožová.


Video