Řidič autobusu je na dně

  • 136
Cheb - Osmačtyřicetiletý Pavel Krbec z Chebu, který řídil poschoďový autobus v okamžiku jeho sobotní tragické havárie u obce Nažidla na Českobudějovicku, je na tom psychicky špatně. V pondělí se nechal předčasně propustit z nemocnice. Od té doby nevychází z bytu a nebere telefony.

Jakékoli informace odmítají sdělit i ostatní členové domácnosti.

"Včera jsem s ním mluvil a vyprávěl mi, že na osudném místě se proti němu vyřítilo auto v protisměru, které předjíždělo protijedoucí kolonu aut," uvedl Josef Vaněk, majitel místní cestovní kanceláře, pro kterou donedávna Krbec také pracoval jako řidič patrového autobusu.

"Aby zabránil srážce s protijedoucím vozem, strhl autobus trochu doprava, kde se dostal na škváru u svodidel a když ho náraz do nich vrátil na silnici, dostala se přední náprava autobusu prakticky do vzduchu a kolos se stal neovladatelný," uvedl po rozhovoru s Krbcem Vaněk.

Tomuto průběhu nehody odpovídají i brzdné dráhy, které zůstaly na místě. Na silnici totiž zbyly jen pruhy od zadních kol.

DÁLE ČTĚTE

Karlovarská nemocnice
přijala první zraněné

Znalce kvůli autobusu
vyslýchá policie

Patro autobusu nic nechrání

Auta ani nezastavila

Příbuzní hledali živé i zemřelé

Autobus havaroval na nepřehledném úseku

Nehody autobusů od roku 1990

Záběry z místa nehody

"Pavel Krbec jezdil asi dvacet let s autobusem u ČSAD, čtyři roky jezdil pro naši cestovku po celé Evropě a byli jsme s ním velice spokojeni. Byl jeden z našich nejlepších řidičů, běžně jezdil s patrovým autobusem i dlouhé trasy do Portugalska nebo Skotska a vše perfektně zvládal," řekl Vaněk.

Podle něho si Krbec nepamatuje nic, co následovalo po nárazu autobusu do stromu a z bezvědomí se probral až v nemocnici.

"Když se v pondělí dozvěděl, kolik lidí z jeho autobusu je mrtvých, tak se psychicky zhroutil a od té doby je na tom velmi špatně," doplnil Vaněk.


Video