Nehoda - Nehoda - ilustrační foto. | foto: Iveta Palyová, MF DNES

Opilý řidič srazil sourozence, mladík zemřel

  • 30
Hazardní jízda 48letého muže v opilosti navždy poznamenala život rodiny ze Stříteže na Vsetínsku. Jeho vůz srazil v zatáčce mladé sourozence. Devatenáctiletý mladík havárii nepřežil, jeho o tři roky mladší sestra je v nemocnici s vážnými zraněními.

"Řidič v úterý nezvládl kvůli nepřiměřené rychlosti řízení při projíždění levotočivé zatáčky a srazil dva sourozence," potvrdila mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Po srážce skočil řidič s autem v příkopě. Dechová zkouška prokázala v jeho krvi 1,53 promile alkoholu.

"Byl obviněn z trestného činu ublížení na zdraví a hrozí mu až pětileté vězení," dodala Javorková.

První prázdninové dny poznamenala také další tragédie na silnicích. Náraz do stromu zabil v pondělí v Kladerubech u Valašského Meziříčí jednadvacetiletého motocyklistu.

"Při jízdě z kopce na rovném úseku najel na obrubník, vyjel z vozovky a narazil do stromu. Po nárazu dopadl na zem u zábradlí místního potoka. Utrpěl těžké zranění, kterému po převozu do nemocnice podlehl," uzavřela Javorková.

Pod tunelem u Moravské Třebové se v úterý večer stala další tragická dopravní nehoda. Při havárii osobního auta a tatrou zemřeli čtyři lidé na místě a pátá oběť skonala při převozu do nemocnice. - více zde

,

Video