Diskuze

Summit pročišťuje nelegální pobyty

Několikrát denně několik ubytoven, denně desítky vyhoštěných. Cizinecká policie během posledních čtrnácti dnů zintenzivnila kontroly cizích státních příslušníků na českém území. Důvod? - Summit NATO. "V úterý jsme na území Prahy a středních Čech zkontrolovali 205 cizinců," řekla iDNES mluvčí cizinecké policie Barbora Kudláčková. Jen za úterý ukončili pobyt přibližně 40 cizincům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kvik

14. 11. 2002 0:36
Diskriminace!
Neni to zvlastni, ze deportuji ty nelegalni pracujici Ukrajince ale ne ty nelegalni nepracujici amiky?
0 0
možnosti

alarm

13. 11. 2002 21:44
Summit NATO, na co?
Summit NATO bude velkou událostí. Političtí lídři budou mít šanci prokázat, že přesto, že jednotící linkou je dnes EU, nezapomněli jsme ani na velké bratry ve vojenském. Prezident ukáže, že v bombardování tržišť a nemocnic se dá najít něco skutečně metafyzického a hlubokého, Pražané zase, že kvůli prohlubování demokracie a svobody dokáží disciplinovaně vyklidit město. Hoteliéři si prodlouží letní sezónu, každý novinář může doufat, že z pouličního teátru před Kongresovým centrem si letos odnese World Press Foto právě on, a pracující budou mít šanci ukázat světu, že po přírodní katastrofě zvládnou i jednu politickou; že i přes povodňová opatření dokáží dát větší porci nadhodnoty ještě i na party kovbojů s kolty proklatě nízko.
Svou roli ale máme ve scénáři předepsanou i my - od nás se čeká, že výjimečnost akce podtrhneme několika velkolepými pouličními scénami.
Obávám se, že poptávku kapitalistického trhu tak zcela neuspokojíme. Pokud se od nás čeká, že budeme význam tří listopadových dnů přeceňovat, scénář nedodržíme.
Jeden mítink manažerů světového kapitálu totiž nepovažujeme za něco, na čem by kapitalismus stál - jistě, desítky hlav států na jednom místě je něco, co vám rozbuší srdce: jenže kapitalismus je založen na každodenním vykořisťování a odcizení. Přeceňovat jeden monstrózní summit pokryteckých lídrů by byla chyba.
Když tedy v pražských ulicích v listopadu budeme, nebude to proto, že bychom si mysleli, že jedním protestem změníme svět, ani proto, abychom požadovali zrušení NATO - sebesilnější a sebekrvavější vojenská aliance není příčina. Tou je kapitalismus, který bude vždy nějaké NATO, pod tím či jiným názvem, potřebovat. Afghánští venkované a děti na jugoslávských tržištích nebyli zabíjeni proto, že by vládci USA nebyli úkolovaní zdola a kdykoli odvolatelní, ani proto, že by byli obzvlášť krvelačnými lidskými bestiemi. Vojáci za sebou nechávali tisíce obětí proto, že si to žádaly zájmy kapitálu.
Když se tedy během listopadového summitu ozveme, bude to proto, že NATO není zárukou míru, stejně jako jí nebyla ani Varšavská smlouva. Je zárukou bezpečnosti zisků mocných. Ochrany NATO si vážíme asi tak stejně, jako si pracující ze skláren v Květné-Stráních či demonstranti proti MMF v Praze vážili ochrany policie nebo jako si vážíme šance otročit v dílnách, skladech a kancelářích, kterou nám občas dávají zaměstnavatelé.
Bude to proto, abychom řekli, že otevřená, militaristická agrese je jednou stranou věci - a tou druhou je každodenní sociální násilí, jehož jsme v odcizených společenských vztazích třídní společnosti obětí.
Bude to proto, abychom vyjádřili, že si nevážíme kapitalistického systému, v němž máme hodnotu pouze jako zboží-pracovní síla, a nevěříme v jeho reformu. Nevěříme "lidskému rozměru" peněz, tržní ekonomice ani parlamentarismu. V ulicích budeme - ale na zveličování významu tří listopadových dnů se nebudeme podílet - nebudou to dny, které otřesou světem. Jistě, budou padat zásadní rozhodnutí a koncentrace moci bude v Kongresovém paláci neobvyklá. Jenže víme, že moc kapitálu nespočívá ve třech výjimečných dnech, ale ve všech běžných, všedních okamžicích, kdy nás kapitál vykořisťuje a utlačuje. Právě tehdy je nutné proti jeho diktatuře bojovat.
0 0
možnosti

pro plavvčika se sirenou

13. 11. 2002 21:50
ti fákt jéčiš jako sirena diš se pokazi folkorpsu--asi maš skratt v kebulce--neštjastnyku...
0 0
možnosti

kejhal

13. 11. 2002 17:04
Kdo viděl na vlastní oči "ubytovnu", pochopí...
Přál bych vám vidět na vlastní oči ty pelechy co policajti kontrolují. Pokud nebudou mít právo jako jejich kolegové třeba BDR požadovat předložení dokladů o tom čím se živí a jestli má zaplacené daně/poplatky vůči našemu státu, tak budou tyto kontroly bezubé. Jestlipak víte kolik těch chudáků platí zdravotní pojištění ? Asi 30 % ..... A úrazovost včetně rvaček a následně ošetření....... BEZ KOMENTÁŘE.....
0 0
možnosti

admiral_Atvar

13. 11. 2002 17:02
koho vyhazovat
ze ne delniky a kopace s tim souhlasim, ale ani mafiani nejsou ted hlavni cil. ti by maximalne delegaty okradli, a to buhvi jestli. pravou hrozbou jsou prece muslimove, bez ohledu na to, jestli jsou tu legalne ci ne.
0 0
možnosti

Tim

13. 11. 2002 16:28
Stando přemýšlej!
Chytat ukrajinský zedníky v noci na ubytovnách je úplně to samý, jako rozdávat botičky na auta na nesmyslnejch místech, kde nikomu nepřekážej, nebo měřit rychlost 10 metrů před koncem vesnice.To, že vedle auto kradou, nebo vykrádaj, to je samo nezajímá.Že by se mělo šlapat po mafiánech, a ne po zednících, to asi Standu nenapadlo. Ty nejsou tak snadnej terč jako ty spící zedníci. Spousta našinců má možná taky propadlou občanku, nebo jinej doklad. To je vopravdu strašně důležitý!!!!!!!
0 0
možnosti

Satelit kanibal

13. 11. 2002 15:34
Co s nimi?
Jak říká klasik" Zabíjejte je všechny, pánbůh už si je  roztřídí"
0 0
možnosti

milos

13. 11. 2002 15:15
re: demokrat
Příjezd italského hnutí YA BASTA! je pouze novinářská kachna. Kdyby jste si četl i něco jiného než oficiální (a vládními "informacemi" krmená) média, nepsal by jste takové bláboly. Anarchodement
0 0
možnosti

Dima Meiner

13. 11. 2002 15:08
Fotka
Nechci rejpat, ale proc je u tohoto prispevku fotka z nedavne sebevrazdy na Nuselskem moste?
0 0
možnosti

John Rambo

13. 11. 2002 15:28
Re: Fotka
Máš pravdu čéče...ale není se čemu divit...dyť ten novinářský hnůj je vylízaný až na písek...
0 0
možnosti

J

13. 11. 2002 14:21
Ale co dál
Oni jim dají do pasu nežádoucí,ale co bude dál!Odvezou je na hranice aby si byli jistí že se už nevrátí?Ne pustí je a stejně bude ta verbež dál v ulicích.Má to vůbec význam.Všichni ty Albánci,Rumuni,Ukrajinci,Afghánci,Rusáci,Moldavci a ty čobolácký Cikáni pro všechnu tuhle svoloď jsme cílová země.Do Německa je nepustí a od nás je nikdo zpátky nepošle.
0 0
možnosti

cida

13. 11. 2002 13:54
Vážená paní mluvčí!
Na našem území by se neměl pohybovat ŽÁDNÝ cizinec bez povolení k pobytu a to ANI před summitem ANI po něm, ANI během něj. To že se STANDÍK Mašynfýra teď snaží zviditelnit je opravdu velmi trapné a svědčí to o tom, že za normálních okolností na svojí práci prostě NESTAČÍTE. Jak jinak si lze vysvětlit, že musíte mít mimořádná opatření, abyste stihli dělat tu službu nám věřejnosti, kterou byste měli dělat normálně? Štve mne že tento šlendrián musím nedobrovolně financovat.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Afghánistán zasáhly přívalové deště. Záplavy si vyžádaly nejméně 200 obětí

11. května 2024  10:53,  aktualizováno  12:52

Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly nejméně 200 obětí....

Poprvé promluvil. Kellner byl po havárii vrtulníku naživu, tvrdí přeživší Čech

11. května 2024  12:50

Jediným přeživším havárie vrtulníku na Aljašce, který v roce 2021 převážel miliardáře Petra...

Pražským Klementinem lze brouzdat i mimo otevírací dobu. Virtuálně a z domova

11. května 2024  10:36

Tam, kde končí prohlídková trasa, teď začíná virtuální prohlídka. Díky moderním metodám mohou lidé...

Léky na cukrovku či ředění krve od praktika? Ministerstvo chce změnit podmínky

11. května 2024  10:29

Ministerstvo zdravotnictví (MZd) chce zmírnit pravidla pro předepisování léků praktickými lékaři....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Diskuse na iDNES.cz

Najdete na iDNES.cz

Termíny

Finance

Vláda

Témata

Válka na Ukrajině

Olympijské hry

Nepřehlédněte