Diskuze

Zlínský podnikatel Vančura chce na kraj. Do voleb půjde se senátorem Čunkem

V podzimních krajských volbách vytvoří společnou kandidátku KDU-ČSL a hnutí Zlín 21 podnikatele a zlínského městského zastupitele Čestmíra Vančury. Lídrem bude senátor Jiří Čunek, který se netají plánem vrátit se zpátky do křesla hejtmana Zlínského kraje. Tím byl už v letech 2016 až 2020.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Už našel Čunek ten správný občanský průkaz, ne ma stále ten starý, jak měl ve Spořce😂😂😂❓️

0 1
možnosti
KN

Sorry ...nebo má stále....

0 0
možnosti
AZ

Domnívám se, že jedno ze super žhavých témat je přeložka státní silnice 1/49 z centra města. Zejména, když musí akci investovat a realizovat stát od studie po kolaudaci.

0 3
možnosti
DK

No, nemocnice klidně může být tématem voleb, za 4 roky se stav nijak nezlepšil. A pokud pan Goláň z ODS mluví o reorganizaci, tak já si dovedu představit ve zdravotnictví pouze větší koncentraci a specializaci. Pokud by někdo projednal stavbu nové nemocnice se státem a stavěl tuto nemocnici s výhledem jako fakultní nemocnici, tak se již mohlo v Malenovicích stavět. Pražská UK má 5 lékařských fakult - 3 v Praze, další v Plzni a Hradci Králové. Na Moravě jsou 3 lékařské fakulty v Brně , Olomouci a Ostravě (ta má problémy s akreditací). Proč by nemohla být 4. fakulta ve Zlíně spadající pod brněnskou univerzitu? Vycházím z nedostatku zdravotnického personálu a i nedostatečným prostorem k výuce na fakultách, zároveň s demografickou křivkou bude v dalších 30 letech potřeba zdravotnictví posílit. Kvalitní zdravotnictví se neufinancuje lokálně, ale bude stále více koncentrováno do center. Vždyť i teď jezdíme s vážnými problémy do fakultních nemocnic v Olomouci a Brně. Myslím si, že by si Zlínský kraj fakultní nemocnici zasloužil. Do budoucna nelze mít v okresních nemocnicích vše, to je neufinancovatelné. Výhoda kraje je, že do Zlína je poměrně blízko ze všech částí kraje (do 50 km), je jasné, že z okrajových částí se bude jezdit jinam - např. z Koryčan je blíž do Brna, z Rožnova do Ostravy. Nemá smysl něco stavět v centru Zlína, kde je špatná dopravní dostupnost. Po dobudování dálnice na jih bude do Malenovic mnohem lepší dostupnost z Uherskohradišťska, již nyní je lepší dostupnost z Kroměřížska a z velké části okresu Zlín. Pouze ze Vsetínska je dostupnost lepší do stávající nemocnice. A i dojezd např. lékařů z Brna do Malenovic je do 1 h cesty autem mezi fakultní nemocnicí v Brně-Bohunicích a Malenovicemi. No a konečně by se mohl Zlín stát klasickým vysokoškolským městem.

8 1
možnosti
JP

Souhlas že kromě keců toho moc koalice v KNTB nenadělala. Tak se alespoň chlubí, kolik stovek milionů nemocnice bylo proinvestováno do vybavení a přístrojů, které ale KNTB nedostala z kraje ale z REACTU zejména proto, že má jako jediná v kraji urgent prvního typu a KOC. Jinak fakultní nemocnice ve Zlíně je nereálná. V Čechách je ve třech městech a na menší Moravě též ve třech. I ve stávajícím systému je už hodně věcí centralizováno do Zlína a zejména medicínský rozsah péče, které zajišťují nemocnice ve Vsetíně a KM v porovnání s KNTB, je obrovský. Spíše se kraj a vedení nemocnice měl snažit o to, když se např. provádí v KNTB složité operace jako např. páteře, hlavy, hrudníku nebo některé další onkologické a traumatologické operace či se vozí zde závažná traumata dospělých jako u jediné nemocnice v kraji, aby to měla stejně zaplaceno jako v nemocnicích v Olomouci, Brně nebo Ostravě.

0 0
možnosti