Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Na autobus s deseti cestujícími ve Zlíně někdo vystřelil, nikoho nezranil

  • 8
Zatím neznámý pachatel vystřelil ve středu večer na autobus městské hromadné dopravy ve zlínské části Kostelec. Střela rozbila jedno z bočních skel, nikoho nezranila. V autobuse tou dobou jelo deset lidí.

Kloubový autobus MHD přojížděl ve středu krátce po devatenácté hodině zlínskou částí Štípa a mířil směrem do centra krajského města.

„Na ulici Nová cesta na autobus kdosi vystřelil. Uvnitř v daný okamžik sedělo deset lidí. Po nárazu střely praskla skleněná výplň posledního okna před kloubem a uvnitř autobusu poté proletěl na protilehlou stranu úlomek skla,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Žádného z cestujících se výstřel naštěstí nezranil. Řídič okamžitě zastavil a zavolal na policejní linku 158. Na autobusu je celková škoda osm a půl tisíce korun.

„Dosud neznámý pachatel, po kterém policisté pátrají, se dopustil svým jednáním trestného činu poškození cizí věci. Nyní mu tak v případě prokázání viny hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ poznamenala policejní mluvčí.

„Můžu potvrdit, že policie náš autobus odstavila. Nyní však počkám na závěry policejního vyšetřování a do té doby nebudu případ komentovat,“ řekl ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.

Na autobus někdo vystřelil ve zlínské části Štípa na ulici Nová cesta.

Na autobus někdo vystřelil ve zlínské části Štípa na ulici Nová cesta.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz