Diskuze

Památník Tomáše Bati je vrcholem Gahurovy tvorby, říká autor přestavby

Když vejde do prázdného interiéru Památníku Tomáše Bati ve Zlíně, zažívá silný pocit. Architekt Petr Všetečka až teď vidí, jak jeho návrh obnovy vypadá ve skutečnosti. Byť ještě schází hlavní magnet interiéru, kterým bude kopie letadla, v němž se Baťa zabil. Budova je téměř totožná jako v roce 1933, kdy vznikla podle návrhu architekta F. L. Gahury.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66a32n 53M83u26c58h49a

8. 11. 2018 15:21

nejsou na tu jeho smrt fixovaní trochu moc? nebylo by lepší připomenout jeho život spíš než tam vystavovat každou cetku která souvisí s jeho smrtí??

0 0
možnosti

Je nějak řešeno parkování pro návštěvníky muzea nebo je zase po Zlínsku poraď si sám? Na kole tam asi nikdo jezdit nebude.

0 0
možnosti

Je to na pohled velice vzletná stavba. Bohužel ale pohřbila jednu z možností snadného vyřešení dopravy města.

0 1
možnosti

To neni pravda. To reseni je utopie. A pokud by se slo blize k horizontu, stale existuje. Jen ekoteroristi nepusti ani D49 od Hulina po poli, natoz pak cestu Zlinem lesem.

0 0
možnosti

Tímto se architektu Všetečkovi omlouvám za své příliš kritické hodnocení jeho osobního názoru na památník Tomáše Bati, resp. na tvorbu architekta Františka Lýdie Gahury. I přesto, že Váš názor nesdílím, máte na něj absolutní právo stejně tak, jako každý jiný. Přijměte proto, prosím, moji upřímnou omluvu za nevhodně použitý vulgarismus vůči Vaší osobě. John Němeček, Zlín

3 1
možnosti
Foto

V85í31t 31M98a94c86h

27. 10. 2018 11:47

Ted jeste zrusit sikma parkovaci stani pred budovou, aby vice vynikla a bylo mozne ji lepe fotit :)

6 2
možnosti

nejen fotit, hlavně vidět zpod kopce

4 0
možnosti