Diskuze

Stát možná přidá peníze na zlínskou nemocnici. Kraj musí splnit podmínky

Mezi tisíci projekty z celé země, které chce finančně podpořit vláda v rámci Národního investičního plánu, je i chystaná nemocnice ve Zlíně-Malenovicích. Zlínský kraj ještě musí splnit řadu podmínek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

"Myslím, že vláda upřednostní akce, které budou nejvíce rozpracované."

To je myšlení. Snad by měla vláda podpořit akce, které jsou nejdůležitější a nepřínosnější a ne ty nejrozpracovanější.

0 0
možnosti
MP

M62a35r31t18i25n 41P40e51t50r

30. 4. 2019 14:27

V tomto kraji se bojí, že se omezí péče v okresních nemocnicích, protože ve Zlíně má stát nová. Je to oprávněná obava?

Neznám detaily, ale obecně je jasné, že v této zemi bude muset dojít k centralizaci zdravotní péče. Schází nám sto tisíc lékařů v nemocnicích a také nám chybějí finance na přístrojovou techniku. Pokud se vám tady podaří prosadit moderní nemocnici, kterou vám budou ostatní závidět, tak vám držím palce. Trend je jednoznačný, bude třeba zavírat malé lokality.

Tak tohle jsem tu v diskuzi psal už asi před měsícem.

Či-li rozlučte se s nemocnicí v UH, Kroměříži atd.

1 1
možnosti
AS

Tvrzení, že ČR chybí v nemocnicích 100 000 lékařů je... no, řekněme, že tomu nevěřím.

Jinak nová BN má v projektu naplánovaných míň lůžek, než má současná BN, takže toho moc zcentralizovat nemůže. A v UH mají dva nové velké pavilony a rozjeté rekonstrukce dalších objektů, takže tam by nemocnici rušil leda totální idiot.

Čunek nemocnice slučovat chce, ovšem ne kvůli nějaké centralizaci péče, ta je mu, myslím si, u zadele, ale proto, že si myslí, že mu z nich potečou peníze na novou BN. A je jasné, že v tom případě by ty vysávané nemocnice a jejich pacienti trpěli, hlavně KM a VS, protože tam by to ustáli těžko.

3 0
možnosti
LH

Tedy, článek budiž, o nové nemocnici si myslím své a podle mě jsou priority ve zdravotnictví někde jinde. Ale zaujal mě názor doktora Pafka na 100 tisíc chybějících lékařů nebo lékařskou péči v USA. To jako myslí vážně...?

1 0
možnosti
Foto

8-oZbytečné, další ústav jako Baťovka, jen bude mít novější zdi. Znám několik sester z tohoto ustavu, kazda Vam rekne, ze jestli si mysli ze postavi neco novehob a presunou tam odporníky a MudrLanty z baťovky tak se něco změní!?!? No NEZMĚNÍ!!!!!!!! Všechny perfektní doktory nechal tento stát odejít do ciziny!;-€;-€

5 1
možnosti
Foto

Přesně, lépe bych to nenapsalaR^Taky znám někoho z neurochirurgie-logie a co ti mi říkali no katastrofa, lidi jsou hako kusovka na papíře, hlavně že pojišťovny platí 8-o;-(;-(Rv[>-]Rv

5 0
možnosti
JZ

J39a75k24u43b 82Z36a19c74h

29. 4. 2019 14:43

Doporučuji si přečíst odpověd premiera na interpelaci poslance Elfmarka ke KNTB, kde premiér popíra informace že by kdy mluvil s hejtmanem o financování nové nemocnice, i když pan hejtman tvrdil opak. Bohužel ne poprvé hejtman Čunek nemluvil pravdu, či neříkal všechny informace k plánovanému projektu, který na sílu protlačuje.

10 1
možnosti
ŠP

Myslím, že to spousta lidí cítí podobně a prostě mu nevěří. Ta péče o veřejné blaho je až podezřelá, ať už je upřímná nebo ne.

5 0
možnosti