Z hrozivě vypadající nehody vyvázla mladá řidička jen s lehkým zraněním.

Z hrozivě vypadající nehody vyvázla mladá řidička jen s lehkým zraněním. | foto: HZS Zlínský kraj

Mladá řidička převrátila na rovné cestě auto na střechu do potoka

  • 22
Dopravní nehoda, při které mladá řidička zcela zdemolovala auto, přesto vyvázla jen s lehkým zraněním, se stala ve čtvrtek večer na silnici mezi obcemi Nivnice a Suchá Loz. Teprve devatenáctiletá dívka nezvládla řízení na rovném úseku cesty a s autem skončila v potoce.

„Jela ve voze značky Peugeot 206 ve směru od Nivnice na Suchou Loz, zřejmě se plně nevěnovala řízení,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

„Vyjela vpravo mimo komunikaci a následně havarovala v potoce, kde se s autem přetočila na střechu,“ dodala.

Přes to všechno dívka utrpěla jen lehké zranění, se kterým ji záchranáři převezli do nemocnice. „Ještě před převozem jsme u ní provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol. Byla negativní,“ doplnila policejní mluvčí.

Na vozidle vznikla škoda třicet tisíc korun.

Na místo nehody dorazila také jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod. Po jejich příjezdu byla žena již mimo vozidlo.

„Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření. Unikající provozní kapaliny zachytávali pomocí norné stěny,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Velitel zásahu si na místo povolal vyprošťovací automobil ze stanice Otrokovice, kterým vůz vytáhli z potoka zpět na silnici.