V půl třetí ráno vyjížděli hasiči k požáru skladu v Napajedlích.

V půl třetí ráno vyjížděli hasiči k požáru skladu v Napajedlích. | foto: HZS Zlínský kraj

V Napajedlích vyhořel vykradený sklad s respirátory, je zcela zničený

  • 7
V Napajedlích na Zlínsku nad ránem vyhořel sklad, ze kterého v březnu neznámý pachatel ukradl množství respirátorů a ochranných rukavic. Škoda způsobená požárem dosáhla jedenácti milionů korun.

K požáru průmyslového objektu v ulici K Pahrbku v Napajedlích vyjelo po druhé hodině ranní šest jednotek hasičů s cisternami a výškovou technikou. Zasažený sklad byl v době příjezdu hasičů kompletně v plamenech. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu ze čtyř.

„Hořela jedna budova skladu, druhou se podařilo uchránit,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Pavel Řezníček.

„Hasební práce byly prováděny v dýchací technice a mimo vody byla jako hasivo využita také pěna,“ dodal Řezníček. Po necelé hodině ohlásil velitel zásahu, že požár je pod kontrolou, všechna ohniska se podařilo uhasit minutu po sedmé hodině ranní.

Policie potvrdila, že jde o stejný sklad, do kterého se letos v březnu vloupal zloděj a odcizil z něj respirátory a ochranné rukavice za bezmála dva miliony korun.

Krádež se stala v podobnou dobu, někdy mezi půlnocí a sedmou hodinou ranní. Odhalil ji jeden ze zaměstnanců, když přišel ráno do práce. Pachateli přitíží, že kradl v době, kdy byl vyhlášený nouzový stav. Zatím však dopaden nebyl.

„V případě vypátrání a odsouzení mu za krádež hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ upřesnila tehdy policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Nyní potvrdila, že velké množství zdravotnických pomůcek bylo v objektu uskladněno i v době požáru.

„Na místě od rána pracovali kriminalisté společně s policejním psovodem se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Škoda, kterou kriminalisté předběžně vyčíslili, činí asi jedenáct milionů korun,“ uvedla Kozumplíková.

Policisté podle ní zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

„Pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ upřesnila mluvčí.