V sutinách rodinného domu v Loučce našli záchranáři po výbuchu mrtvou ženu a...

V sutinách rodinného domu v Loučce našli záchranáři po výbuchu mrtvou ženu a tři děti. Jejich otec je ve vážném stavu v nemocnici. | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Policisté dál prohledávají zdemolovaný dům, podezřelého nelze vyslechnout

  • 3
Policisté a hasiči dál prohledávají sutiny rodinného domu v Loučce na Vsetínsku, který v neděli ráno zničil výbuch. Po něm se v ruinách našly mrtvoly ženy a tří dětí. Jednatřicetiletý muž nalezený na místě činu zůstává ve vážném stavu s popáleninami v ostravské nemocnici. Policie případ vyšetřuje jako vraždu.

„Dnes společně se specializovaným pracovištěm Odboru kriminalistické techniky a expertiz Brno pokračujeme s ohledáním místa činu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Výbuch v neděli ráno rozmetal větší část domu, část objektu se zřítila.

V Loučce zemřela žena a tři děti, jejich otec je ve vážném stavu v nemocnici. Na obecním úřadu vlaje černá vlajka.

Policejní mluvčí v pondělí informovala, že v troskách domu byla nalezena čtyři těla, jednalo se o jednu ženu a tři děti. „Případ je předběžně kvalifikován jako vražda, více nám napoví výsledky pitvy,“ sdělila Kyšnerová.

V úterý dopoledne doplnila, že už byly provedeny soudní pitvy všech nalezených těl. „Výsledky už známe, ale z taktických důvodů je v tuto chvíli nebudeme komentovat,“ zmínila mluvčí.

Po explozi zůstal před domem muž, kterého záchranáři přepravili letecky na popáleninové centrum ostravské nemocnice. Podle mluvčího záchranné služby Jakuba Omelky byl v přímém ohrožení života.

„Při příjezdu naší posádky byl mimo dům, zůstával v bezvědomí, utrpěl četné popáleniny. Při transportu byl ve stabilizovaném stavu,“ uvedl v neděli Omelka.

To se zatím nezměnilo, takže zatím není možné s mužem provádět úkony trestního řízení. Zatím není známá ani výše škody.

Tragédie obcí nedaleko Valašského Meziříčí, v níž žije asi 800 obyvatel, značně otřásla. Místní lidé vypověděli, že rodinu, která v domě žila zhruba 4 roky, příliš neznali.

Podle starostky Loučky Jaromíra Kořístky šlo o bezproblémové lidi. Otec rodiny byl však podle zjištění MF DNES poslední dva měsíce bez práce a trápily ho psychické problémy.