Šéf společnosti SPUR Tomáš Dudák s cenou pro EY Podnikatele roku Zlínského...

Šéf společnosti SPUR Tomáš Dudák s cenou pro EY Podnikatele roku Zlínského kraje 2022 | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Podnikatelem roku Zlínského kraje je šéf SPUR Tomáš Dudák

  • 2
Podnikatelem roku Zlínského kraje za rok 2022 se stal Tomáš Dudák ze společnosti SPUR. Firma, jejíž plastikářská část ročně zpracuje materiál ze 78 milionů PET lahví, prokázala i společenskou odpovědnost. V čase covidové pandemie darovala přes 400 tisíc nanorespirátorů s vlastní technologií.

Porota soutěže, tvořená převážně z republikových vítězů předešlých ročníků, na podnikání Tomáše Dudáka ocenila právě důraz na ochranu životního prostředí a odpovědné podnikání. Pod jeho vedením se společnosti SPUR, která vznikla privatizací někdejšího Výzkumného ústavu gumárenské a plastikářské technologie, daří růst v průměru o 13 procent ročně.

„Příklad Tomáše Dudáka, který převzal vedení firmy od svého otce, je velkou inspirací pro všechny rodinné firmy. Velmi úspěšně pokračuje v rozvoji plastikářské výroby na Zlínsku a současně klade velký důraz na ochranu životního prostředí a udržitelné podnikání,“ uvedla Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České republice.

„Zlínský kraj patří odjakživa k regionům, kde vznikají dobré nápady a žijí zde šikovní lidé, co se nebojí práce. Díky soutěži EY Podnikatel roku máme možnost seznámit se s úspěšnými podnikatelskými příběhy z našeho okolí, které se mohou stát inspirací pro ostatní. Fandím všem, kdo se do soutěže přihlásili, a přeji jim hodně úspěchů,“ dodal hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Ve Zlínském kraji se letos vyhlašoval v pořadí už desátý regionální vítěz. Mezi dřívější krajské šampiony patří mimo jiné i spolumajitel společnosti Tescoma Petr Chmela, který se v ročníku 2016 stal i celorepublikovým vítězem.

Letošní národní kolo se završí 28. února na pražském Žofíně, kdy kromě celkového premianta budou vyhlášeny i výsledky dalších kategorií, včetně vítěze čtenářské soutěže iDNES.cz o nejlepší příběh. Vítěz z České republiky se následně zúčastní celosvětového finále.