Diskuze

Pitva i kamery potvrdily, že chovatele šelem na Vsetínsku zabil lev

Pitva i záběry z kamer podle policejních vyšetřovatelů potvrdily, že chovatele šelem ve Zděchově na Vsetínsku zabil v březnu lev. Na jeho smrti se nepodílel jiný člověk, jak naznačovaly spekulace po tragédii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

Ne, že bych se v tom nějak vyžíval, majitele i zvířat je mi líto, ale stejně by mě zajímalo, co přesně bylo příčinou smrti. Zlomený vaz? Prohryznutá tepna nebo lebka?

1 0
možnosti

Neni to jedno? Pán je mrtev a nic už na tom nelze změnit. Škoda, že neměl více rozumu a nedodržel zákony o chovu šelem.

6 0
možnosti
JK

Tak snad bude kolem podobných nepřizpůsobivých zase chvíli klid...

3 0
možnosti
JM

J95a87n 90M36a88c84e26k

9. 4. 2019 12:44

Ten lev si asi zpíval pěknú valašskú pěsničku: ve Zděchově tého néní,

co by ňa dál do vězení,

ani fojt, ani kněz,

co by ňa dál do želez.

0 0
možnosti
JK
JB

Tak...policajt "ulovil" leva a levicu!:-/

To si poľovníci musia zaplatiť nemalú sumu...síce pochybujem, že "trofej" išla strelcom (lebka prípadne deka).

V tomto prípade ale išlo o najlepšie riešenie. Žiaľ nie pre tie dva pekné zvery.

0 0
možnosti
VK

Pochopím, že pes a úžitkové zvieratá boli pred tisícročiami domestifikované. Bohužial máme možnosť vidieť aj to, čo postupom času z tých psov všelijakým nezmyselným krížením vzišlo... Máme tu 100 kilové obludy, alebo polkilové doplnky do kabelky. Nepochopím však , čo vedie ludí k tomu ,aby doma chovali levy a iné šelmy,alebo prudko jedovaté plazy. Dodá im to pocit výnimočnosti ? Neviem ,asi budem stereotypný, ale naozaj nevidím jediný racionálny dôvod ,aby napr. niekto choval v paneláku mambu zelenú, alebo niekde na dvore leva.......

2 0
možnosti
ŠM

škoda je jen života těch dvou zvířat,doplatily na člověka....

9 1
možnosti
KK

Podobným tragediím nelze úplně zabránit. Je to o lidech. Dokud si budou myslet, že šelma, kterou mají od kotěte je mazlíček, tak tomu nezabráníte i když je budou chovat jinak zcela legálně a dle předpisů.

6 0
možnosti
MB

legální chov zahrnuje povinnou odbornost chovatele

0 0
možnosti
MB

Zvířata nešlo zabavit, nebyla pašovaná ani týraná; je škoda, že mu nešlo nařídit, aby je z neschválených podmínek sám a na vlastní náklady umístil do nějakého vhodného zařízení. Zachránilo by to život především jemu, a také těm lvům.

Je námětem pro legislativu, aby 1.šlo majiteli nařídit umístění jeho zvířat do vhodného zařízení (i pod hrozbou utracení zvířat - má-li je rád, radši je někomu daruje), a 2.aby u nebezpečných druhů bylo povinné řádné proškolení (protože je naivní vstupovat mezi lva a lvici)

1 0
možnosti
JK

zvířata nebyla pašovaná? Takže se nabízí otázka, kde se tady vzala?

0 0
možnosti
MH

Tento tragický příklad zcela jasně ukázal naprostou nepřipravenost obecních úřadů pro případ zabavení exotického zvířete. Jakto, že radnice nemá žádnou adekvátně vybavenou velkou klec pro chov lvího páru?! A co teprve, kdyby spolu s nimi choval třeba nosorožce..to vlastně ne, to by neprošlo přes Cites...ale třeba hrocha by chovat mohl, klidně celé stádo. Vsadím se, že ani je by neměl obecní úřad kam umístit, kdyby chovatele ušlapali.

Tento případ přímo volá o nutnost uvolnění alespoň 3,5% hdp na vybudování ideálních záchytných prostor na každém obecním úřadě i v té poslední vesnici, přesně proto, aby už nedocházelo k takovým situacím.

20 4
možnosti