VIDEO: Čerpadlář honil sourozence, kteří mu ukradli naftu za osm tisíc

  • 5
Na Uherskobrodsku se v noci na úterý odehrála dramatická honička. Pracovník čerpací stanice autem pronásledoval mladé sourozence ze Slovenska, kteří chtěli bez placení ujet s více než dvěma stovkami litrů nafty. Dvojici ale dopadli policisté.

Devatenáctiletá dívka a její o tři roky starší bratr ze Slovenska odstartovali svůj zlodějský plán v Buchlovicích, kde z náhodně vybraného osobního vozidla ukradli registrační značky a ty poté nalepili na bílou dodávku, v níž přijeli.

Pak přejeli na benzinovou čerpací stanici ve Veletinách. Kapucí maskovaný mladík tam načerpal naftu do nádrže vozidla a do šesti kanystrů. Na stojanu se poté objevila bezmála osmitisícová částka za 225 litrů pohonné hmoty.

Muž ovšem nezamířil s peněženkou k pokladně, ale rovnou do vozidla a z benzinky ujížděl pryč směrem na Uherský Brod.

„Nastalá situace ale nenechala chladným pracovníka obsluhy. Okamžitě vše oznámil na linku 158, nasedl do svého auta a začal dodávku pronásledovat. Zběsilá jízda mladých zlodějů netrvala dlouho. Po ujetí několika kilometrů je totiž zastavila policejní hlídka z Uherského Brodu,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Policisté zadržený sourozenecký pár eskortovali na služebnu, při výslechu se oba výtečníci přiznali a popsali detaily plánované krádeže. Co chtěli s kradenou naftou dělat dál, ale neuvedli.

Uherskohradišťský soud by měl případ projednávat ve zkráceném řízení, dvojici ve čtvrtek čeká vazební zasedání, podle zákona sourozencům hrozí až dva roky vězení. Ukradenou naftu už má majitel benzinky zpět.