(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Leila Hamdanová pro iDNES.cz

Muž si na Nový rok vybíral peníze, u bankomatu ho okradl lupič

  • 5
Hned v prvních hodinách nového roku se stal terčem lupiče muž, který si ve Zlíně vybral peníze z bankomatu, aby mohl pokračovat v oslavách. Nenechavec mu podrazil nohy a ukradl mu peněženku.

Incident se stal u jednoho z bankomatů před čtvrtou hodinou ranní. Čtyřiačtyřicetiletý muž ze Zlína slavil silvestr v jednom z nočních podniků. Do bankomatu si šel vybrat další hotovost, aby mohl pokračovat v oslavách.

„Po tom, co vybral peníze, přišel k němu cizí muž a ptal se ho, kolik peněz vybral. Nereagoval a chtěl odejít. Lupič mu však nečekaně podrazil nohy, muž upadl, lupič mu sebral peněženku a utekl,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Přestože se okradený za zlodějem hned vydal, nepodařilo se mu ho dohonit. Zavolal proto na linku 158 a událost oznámil policistům.

Ti případ kvalifikovali jako loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli nyní hrozí dva roky až deset let vězení. 

„K identitě pachatele v současnosti nechceme nic bližšího uvádět, stejně tak nechceme zveřejňovat kamerový záznam z bankomatu,“ uvedla Kozumplíková.