Jaroslav Kotala, trenér Zlína, během oddechového času

Jaroslav Kotala, trenér Zlína, během oddechového času | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Basketbalisté hrají o sebevědomí i výhodnější pozici v play off

  • 0
Čtvrtfinálovou sérii play off první ligy rozjedou v hale soupeře, přesto mají basketbalisté Zlína v závěrečném kole nadstavbové fáze první ligy pořád o co hrát.

„Chceme si po neúspěšné sérii venkovních utkání zvednout sebevědomí a můžeme si také vylepšit celkové umístění,“ upozornil trenér mužstva Jaroslav Kotala před nedělním domácím zápasem proti jihlavské Vysočině od 15 hodin.

Jeho výběr je ve skupině nejlepších týmů soutěže poslední šestý, přeskočit ale může svého nedělního soka. Musím ho však porazit o 12 a více bodů. Na Vysočině prohrál 88:99.

„Je to v našich silách. Jihlava hraje poměrně agresivně, a když budeme hrát míč technicky a rychle ke koši, dostane se do problémů s fauly,“ míní Kotala.

Bez ohledu na nedělní výsledek je jisté, že Zlín se ve čtvrtfinále střetne s jedním z dvojice Litoměřice – Košíře.

„Nevybíráme si, ale z pohledu cestování jsou pro nás výhodnější Košíře,“ podotkl kouč Zlína, jehož čeká po zápase s Vysočinou dvoutýdenní velikonoční přestávka. „Přijde nám vhod, protože potřebujeme zapracovat na defenzivě,“ vypíchl Kotala největší slabinu týmu.

Ve třech venkovních duelech inkasoval Zlín postupně 99, 95 a 101 bodů.

„Nemůžeme dostávat tolik bodů. Chybí nám agresivita, nasazení, jsme nedůslední při obranných doskocích, špatně komunikujeme ve clonách. Je to mdlé a ospalé. Až moc spoléháme, že soupeře přestřílíme,“ shrnul Kotala.

Zlínští basketbalisté jsou sice produktivní, ale také v ofenzivě vidí jejich kouč rezervy. „Především ve střelbě zpoza trojkového oblouku. Procento úspěšnosti bylo v posledních zápasech hodně nízké,“ dodal Kotala.