- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je to nápoj ze třtiny, jenže je dělaný ze třtinového sirupu a ne z melasy jako RUM. Tak proto Cachaca není RUM. Když to přeženu, tak je to stejné jako burčák není víno.
Měli možnost vyzkoušet pravý karibský rum v Karibiku. A musím říct že z naším Tuzemákem se to opravdu nedá srovnat. Mimo jiné jsme se dozvěděli že ten pravý rum je hnědý. Bílý rum se považuje za odpad , který se používá do drinků ,aby nebarvil. Jinka díky za dobrý článek
Začátek jinak zajímavého článku mi připadá jak reklamička na Tuzemák z Božkova, a tak mám potřebu podotknout, že mně tedy vždycky chutnal víc "rum (tuzemák) s plachetkou" z Jindřichova Hradce...
Cachaca je z trtiny, vetsinou nema zadnou barvu, ale ani s jinymi bezbarvymi rumy nema chutove vcelku nic spolecneho. Nicmene, hodne znacek (treba Pitu) ma na vinetach napsano 'Brazilian Rum'.
A co se týká toho, že se to technicky rýmuje, tak to by snad mělo být normální....
Nejlepší grog je z našeho rumu....z těch "pravejch" rumů je to hnus....
Moc hezký článek, příjemně jsem si početl. A přidám jednu zajímavost. Asi před 5 lety jsem byl pracovně v Bojkovicích, tedy na moravsko - slovenském pomezí. Při odjezdu jsem dostal láhev místí speciality - pálenky z cukrové řepy. Prý ji delají jen ve dvou vesnicích na moravské straně a asi ve třech vesnicích na straně slovenské. Nevím, jak té pálence říkali, tím méně, jak jí dělali. Ale byla dobrá, odstrá asi tak 54 procent. Že by tedy jakýsi místní rum?! Jestli k ní někdo něco něco ví, rád se dozvím něco bližšího. Mějte se hezky a PF 2008.
hlubokou poklonu autorovi clanku,proste parada.By me zajimalo,jestli v konkurencni rubrice ONA vysel tak zajimavy clanek pro zeny....Asi ne,tam se jen pise,ze muzi jsou to nejvetsi zlo na svete.
pěkný článek, jinak když sme měli na podzim zabijačku, tak rum byla první věc která nám došla...