Diskuze

V Karibiku mají kliku, že kotvíme na rybníku aneb není rum jako rum

Slogan na Tuzemák z Božkova je geniální. Vynikající hláška, která sedí i po „technické“ stránce – oba verše mají stejnou rytmiku i počet slabik. Děsně by mě už pro účely následujících řádek zajímalo, kdo ho vymyslel. Zatímco je ale slogan špičkový, produkt už méně. Tuzemák prostě není rum a je dobře, že se mu tak už nesmí říkat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

nazgull

7. 2. 2008 11:33
jajamajskej rum

Catain Morgan :) :) :) R^

0 0
možnosti
DV

VLDX

4. 1. 2008 23:10
Cachaca není RUM

Je to nápoj ze třtiny, jenže je dělaný ze třtinového sirupu a ne z melasy jako RUM. Tak proto Cachaca není RUM. Když to přeženu, tak je to stejné jako burčák není víno.

0 0
možnosti
IV

Pivosz

2. 1. 2008 19:06
Hnědý a bílý rum

Měli možnost vyzkoušet pravý karibský rum v Karibiku. A musím říct že z naším Tuzemákem se to opravdu nedá srovnat. Mimo jiné jsme se dozvěděli že ten pravý rum je hnědý. Bílý rum se považuje za odpad , který se používá do drinků ,aby nebarvil. Jinka díky za dobrý článek

0 0
možnosti
A

atopat

2. 1. 2008 18:57
Plachetka!

Začátek jinak zajímavého článku mi připadá jak reklamička na Tuzemák z Božkova, a tak mám potřebu podotknout, že mně tedy vždycky chutnal víc "rum (tuzemák) s plachetkou" z Jindřichova Hradce... ;-) ;-D

0 0
možnosti
AN

GPfacts

2. 1. 2008 18:57
Cachaca

Cachaca je z trtiny, vetsinou nema zadnou barvu, ale ani s jinymi bezbarvymi rumy nema chutove vcelku nic spolecneho. Nicmene, hodne znacek (treba Pitu) ma na vinetach napsano 'Brazilian Rum'.

0 0
možnosti
JJ

mafrahajzl

2. 1. 2008 18:44
jo

A co se týká toho, že se to technicky rýmuje, tak to by snad mělo být normální....

0 0
možnosti
JJ

mafrahajzl

2. 1. 2008 18:41
Grog

Nejlepší grog je z našeho rumu....z těch "pravejch" rumů je to hnus....

0 0
možnosti
MH

Avokad

2. 1. 2008 18:40
Zajímavost navíc....

Moc hezký článek, příjemně jsem si početl. A přidám jednu zajímavost. Asi před 5 lety jsem byl pracovně v Bojkovicích, tedy na moravsko - slovenském pomezí. Při odjezdu jsem dostal láhev místí speciality - pálenky z cukrové řepy. Prý ji delají jen ve dvou vesnicích na moravské straně a asi ve třech vesnicích na straně slovenské. Nevím, jak té pálence říkali, tím méně, jak jí dělali. Ale byla dobrá, odstrá asi tak 54 procent. Že by tedy jakýsi místní rum?! Jestli k ní někdo něco něco ví, rád se dozvím něco bližšího. Mějte se hezky a PF 2008.

0 0
možnosti
EC

AKSAMIT

2. 1. 2008 18:29
Skladam

hlubokou poklonu autorovi clanku,proste parada.R^By me zajimalo,jestli v konkurencni rubrice ONA vysel tak zajimavy clanek pro zeny....Asi ne,tam se jen pise,ze muzi jsou to nejvetsi zlo na svete.Rv

0 0
možnosti
--

Chargy

2. 1. 2008 18:06
-

pěkný článek, jinak když sme měli na podzim zabijačku, tak rum byla první věc která nám došla...

0 0
možnosti