Diskuze

Extrémní gastronomie: aljašskou rybí hlavu byste si na Vánoce nedali

I když Aljaška láká turisty na překrásné přírodní scenérie, kulinářskou atrakcí se nejspíš nikdy nestane. Může za to i tradiční místní specialita, kterou se proslavili domorodí Inupiaté a Jupikové. Pokrm, který nazývají tepa, je totiž částečně nahnilou rybí hlavou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J84i27ř52í 24M13á35c87a

19. 12. 2018 12:06

S chutí se budou cpát hnijícíma hlavama ale naše tvargle by třeba do huby nevzali ;-D

1 0
možnosti

Jiný kraj, jiný mrav. :-) Jediné, co mě na tom odrazuje, je to riziko přítomnosti botulotoxinu.

0 0
možnosti

V Norsku jsme si chtěli dát k jídlu lososa, tak jsme ho koupili zabalenýho v obchodě. V kempu jsme ho rozbalili a smrad jak namoklej cirkus. V obchodě jsme ho reklamovali, že už je zkaženej. Ale prodavač nám vysvětlil, že jsme nekoupili lososa, ale jinou rybu s podobnou barvou masa, která se dá do země, prosolí a nechá asi měsíc hnít.

A pak se to jí bez přípravy jako lahůdka. Zkusili jsme si dát každý jeden kousek a pak jsme rybu za stálého míchání spláchli do zaćhodu. Takoví tvrďáci jsme nebyli.

Předpokládám,že aljašská specialita bude podobná.

8 0
možnosti

ve svedsku nam to doporucili v konzerve jen jsme nechapali proc to mame jist na balkone...pak jsme vetrali cely odpoledne..snedli jsme to ale ten smrad je neuveritelny

5 0
možnosti

Tak tentokrát už jsem klikl na Ano. Shnilý ryby se očividně jí po celým světě - ostatně ty chutný thajský a vietnamský rybí omáčky jsou taky ze shnilejch ryb resp. mořských plodů -, tak na nich musí něco být. ;-D

0 1
možnosti

Vypada to, ze Islandsky fermentovany zralok hákarl je proti tomuhle cajicek :-)

9 0
možnosti
Foto

I66v27a90n 43M42a37r79e87k

18. 12. 2018 7:12

Jako vždy přeji autorovi článku dobrou chuť při konzumaci této "delikatesy" . Rv

0 0
možnosti