- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
S chutí se budou cpát hnijícíma hlavama ale naše tvargle by třeba do huby nevzali
Jiný kraj, jiný mrav. Jediné, co mě na tom odrazuje, je to riziko přítomnosti botulotoxinu.
V Norsku jsme si chtěli dát k jídlu lososa, tak jsme ho koupili zabalenýho v obchodě. V kempu jsme ho rozbalili a smrad jak namoklej cirkus. V obchodě jsme ho reklamovali, že už je zkaženej. Ale prodavač nám vysvětlil, že jsme nekoupili lososa, ale jinou rybu s podobnou barvou masa, která se dá do země, prosolí a nechá asi měsíc hnít.
A pak se to jí bez přípravy jako lahůdka. Zkusili jsme si dát každý jeden kousek a pak jsme rybu za stálého míchání spláchli do zaćhodu. Takoví tvrďáci jsme nebyli.
Předpokládám,že aljašská specialita bude podobná.
ve svedsku nam to doporucili v konzerve jen jsme nechapali proc to mame jist na balkone...pak jsme vetrali cely odpoledne..snedli jsme to ale ten smrad je neuveritelny
Tak tentokrát už jsem klikl na Ano. Shnilý ryby se očividně jí po celým světě - ostatně ty chutný thajský a vietnamský rybí omáčky jsou taky ze shnilejch ryb resp. mořských plodů -, tak na nich musí něco být.
Vypada to, ze Islandsky fermentovany zralok hákarl je proti tomuhle cajicek :-)
Jako vždy přeji autorovi článku dobrou chuť při konzumaci této "delikatesy" .