Diskuse k článku

Extrémní gastronomie: tacos s kravským mozkem jsou pochoutka

Plná, hustá chuť doplněná bylinkami. Jet však za ní musíte do Mexika, jinde by vám totiž konzumaci Tacos de Sesos hygienici a lékaři kvůli nemoci šílených krav nedoporučili. Základem chuťovky je totiž tepelně upravený kravský mozek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J72a10r73o11s35l86a43v 27T20k93a26d27l41e17c 6596620246630

Co to má společného s extrémizmem? Skot je dobrý od hlavy až k patě.A třeba vepřový smažák (guláš dělaný na zabíjačce v troubě) se VŽDY zahušťoval syrovým mozečkem.

0/0
23.5.2018 19:26

J39a73r84o86m75í16r 63R91y18b71k42a 3602907791542

Extrémní gastronomie? Záleží na úhlu pohledu. Pro amíky by jitrnice nebo kroupák byly také extrém.

0/0
21.5.2018 17:12

K35a27t67e43ř12i34n25a 29F82e90n55c98l80o49v49á 8453607868783

A co teprve polévka z krve.

0/0
25.5.2018 19:20

J38a56r61o84m44í27r 97R60y63b81k56a 3502557111922

V USA není použití krve v gastronomii povoleno z hygienických důvodů.

0/0
25.5.2018 22:33

K76a19t95e45ř91i44n55a 28F40e10n13c83l73o17v34á 8333487278783

To jsem nevěděla.

0/0
26.5.2018 8:38

V10l55a52d94o 18Č72e64r75m51á93k 8112801935758

česká delikatesa je kravský mozek osmažený jako řízek

0/0
20.5.2018 21:22

M50i27c29h46a96l 80T35r15i94s53k18a 2440977702867

Maso se do tortilly nebali, ale pouze ze na ohrate placce, resp. vzdy dvou serviruje. Krome kureci a hovezi klasiky ochutnejte tripa - nasekana veprova streva, nebo costillo - veprova zebra, taky dobry.

+1/−1
20.5.2018 15:48

V35e91r63o67n23i59k53a 56V87e37s86e39l96á 7285207654823

Proč ne, nepřijde mi to vůbec jako extrémní gastronomie. Bylo mi ale malinko blbě po zchlédnutí videa, jak nějaký borec jí chobotnici za živa. Tohle je normálka, játra třeba jíme běžně. Když už to zvíře muselo umřít, tak je fajn sníst všechno ;-)

+2/0
20.5.2018 18:54

L96i82b48o25r 55K30r20a50l 1449737454376

V cem je kravsky mozek extremni gastronomii, je mi zahadou. Praseci mozek, napr. s vejci, je bezny pokrm na kazde tuzemske zabijacce. Porazky dobytka u nas jsem se nikdy neucastnil, ale necekam, ze to bude jine.

+17/0
20.5.2018 6:58
Foto

R82i21c40h62a34r30d 43P37o95l53á62š15e95k 9674603500569

jestli on autor není ten mileniál co se bojí sáhnout na maso a toto je pro něj opravdu těžký extrém.

+14/−1
20.5.2018 8:13

P54a71v50e36l 30S63o74b65o71t43k68a 5910124

Kravský mozek je ruská ruleta - nemoc šílených krav je velmi pomalá, takže nikdy nevíte co jíte.

Ani v Mexiku.

+2/−8
20.5.2018 9:29

V20e92r23o63n70i62k70a 10V64e63s78e23l42á 7835957824313

A v tom mozku se nákaza usazuje víc než v běžném steaku? 8-o

+4/−1
20.5.2018 18:59

O80d19s63t44r25a49n63ě44n43ý 28U63ž82i90v11a49t33e26l

Uživatel požádal o vymazání
+2/0
20.5.2018 21:07

Najdete na iDNES.cz