Diskuze

Zlatou éru gastronomie zažíváme teď, tvrdí Roman Vaněk

Jak se změnila česká kuchyně za posledních sto let? Které suroviny teď jíme častěji než v letech 1950 či 1989 a proč? Jak dlouho vydělával na oběd dělník za první republiky, která je až idealisticky považovaná za zlatou éru českých dějin?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

...dlouho jsem se tak nenasmál, tihle "odborníci" na všechno už asi žili v jiné republice!!

0 0
možnosti
MG

M46i80l91a83n 29G59á56l

1. 11. 2020 0:53

Díky moc za skvělý článek! Pan Vaněk je machr a jeho znalosti o gastronomii jsou obdivuhodné. Škoda, že v galerii není pár těch historických jídelních lístků.

4 0
možnosti
PH

Hezký rozhovor. Jen nevím, Blatacke zlato tady bylo už za komunistů? Já mám pocit že jsem ho poprvé zaregistroval až někdy v devadesátých letech

0 0
možnosti
MG

M69i91l65a36n 53G70á89l

1. 11. 2020 0:47

Bylo i za komančů a řekl bych, že asi byla trochu jiná receptura. Nebo ho nechávali déle zrát? Netuším. Tehdy mi chutnalo, dneska ne.

0 0
možnosti
BH

Určitě moc zajímavé, postupně se to tady zlepšuje, byť to jsou takové ostrůvky...

Mimochodem, všem doporučuji Rybí kuchařku od restauratéra Vaňhy, dá se koupit, vyšla znovu a fakt to stojí za to...

0 0
možnosti
MG

M87i69l10a91n 68G13á78l

1. 11. 2020 0:50

Moje prababička pracovala u Vaňhy jako vedoucí studené kuchyně ;-)

1 0
možnosti
AV

Nejlepsi je stejne dort Diplomat od pani Kejrove!

0 0
možnosti
Foto

Romane, konečně zajímavý a užitečný čtení o jídle.R^

5 0
možnosti
PL

Parádní rozhovor plný zajímavých informací! Dekuju.

PS: P. Vaněk je mistr svyho oboru. Mám od něj pár kuchařek a všechny recepty, co jsem zatím podle nich vařila dopadly na jedničku s hvězdičkou.

11 0
možnosti