ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Žatec chystá stavbu další části cyklostezky podél řeky Ohře

  • 0
Radnice v Žatci připravuje výstavbu dalšího úseku cyklostezky podél řeky Ohře. V příštím roce mají začít práce na dvoukilometrové trase od libočanského železničního mostu směrem na Nechranice. Vznik stezky však ztíží rekonstrukce železničního mostu, kterou má v režii Správa železnic.

Pod mostem proto začnou práce na cyklostezce až poté, co bude opravený. „Pokud budeme připraveni dříve, začneme nejdříve s pracemi na zbývající části úseku,“ řekl místostarosta Žatce Radim Laibl (ANO).

Na žateckém katastru je celá trasa rozdělena na šest úseků a nyní jsou hotové tři z nich v celkové délce 2,5 kilometru, po kterých se dá jezdit. U dvou dalších se řeší majetkové vypořádání, a to od mostu Belajonise směrem na Trnovany.

„Dohromady měří 1,4 kilometru a budou nejspíše částečně cyklostezkou a částečně cyklotrasou, na které je možná i motorová doprava,“ upozornil mluvčí radnice Tomáš Kassal s tím, že na realizaci chce město získat dotaci.

Žatecká cyklostezka je součástí projektu nazvaného Cyklostezka Ohře, který už dlouhá léta řeší Ústecký kraj, ovšem vzhledem k průtahům s přípravou se Žatec před několika lety pustil do výstavby na svém území.

Úsek, který se nyní připravuje a měl by být hotový nejpozději příští rok, je v plánech označovaný jako číslo 6. Naváže u Stroupče na úsek připravovaný Ústeckým krajem, který má být také nejpozději příští rok hotový. Poslední část u Nechranické přehrady zajišťuje obec Březno, tam stavba začne v nejbližší době.